Κάλεσμα για την Παλαιστίνη από την ΕΣΠΗΤ

Η ΕΣΠΗΤ μετά από πρόταση τους συνδικαλιστικού σχήματος “Αριστερή Πρωτοβουλία για την Ανατροπή” ενέκρινε ψήφισμα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, στο οποίο καλεί για την αυριανή διαδήλωση ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ. Καθώς όλα τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στη Ράφα, η ΕΣΠΗΤ δηλώνει πως “Η Παλαιστίνη χρειάζεται την αλληλεγγύη μας” και ζητά να εφαρμοστούν τώρα οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και οι αποφάσεις του ΟΗΕ.

Η ΕΣΠΗΤ, με το βλέμμα στραμμένο στις καταιγιστικές εξελίξεις στη Γάζα και τη Ράφα και τον δραματικό απολογισμό των αμάχων αλλά και των συναδέλφων δημοσιογράφων που χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται σοβαρά να αυξάνεται καθημερινά, ενώνει τη φωνή της με κάθε δημοκρατικό πολίτη, με κάθε δημοκρατική συλλογικότητα ανά τον κόσμο, εκφράζοντας την αλληλεγγύη των Ελλήνων δημοσιογράφων στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Η κλιμάκωση της επίθεσης της Ισραηλινού στρατού στην Γάζα, με την έναρξη της επίθεσης στη Ράφα οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις.

Οι καθημερινοί βομβαρδισμοί στην πολύπαθη Ράφα όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι πάνω από 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι προκαλούν νέες εκατόμβες  νεκρών, προετοιμάζοντας ουσιαστικά την ολοκληρωτική γενοκτονία του λαού των Παλαιστίνιων με το λιμό, τις ασθένειες, την καταστροφή των υποδομών, τις βόμβες και τον πόλεμο εναντίον αμάχων.

Κι ακόμα, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ο αριθμός των νεκρών δημοσιογράφων στη Γάζα δεν έχει προηγούμενο. Τουλάχιστον 109 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου: 102 Παλαιστίνιοι, τέσσερις Ισραηλινοί και τρεις Λιβανέζοι,. Είναι μια από τις πιο θανατηφόρες συγκρούσεις που έχουν γίνει ποτέ για τα μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, υπάρχει ένα άλλο κρίσιμο θύμα: η ελευθερία του Τύπου

Από τότε που η ισραηλινή κυβέρνηση απέκλεισε την πρόσβαση πολιτών στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, μετά την επίθεση της Χαμάς, μόνο Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι και, σε πολύ περιορισμένο βαθμό, συνεργεία διεθνών μέσων ενημέρωσης με τον ισραηλινό στρατό υπό ελεγχόμενες συνθήκες,  είναι σε θέση να αναφέρουν επί τόπου, από το πεδίο. Η ΔΟΔ έχει καλέσει αρκετές φορές το Ισραήλ να αφήσει τον ξένο Τύπο να εισέλθει στη Γάζα και να σταματήσει να παρεμποδίζει το έργο των δημοσιογράφων και το δικαίωμα του κοινού στην ελευθερία της έκφρασης.

Ενώνουμε τη φωνή μας και τη δράση μας με τους λαούς σε όλο τον κόσμο,  δυναμώνοντας την αλληλεγγύη μας στον σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας και να μπει τέλος στην γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Στηρίζουμε τις εκδηλώσεις :

  • το Σάββατο (11/5) στις 12:00, στο Σύνταγμα, Διαδήλωση για Άμεση Κατάπαυση του Πολέμου

Τετάρτη 15/5 – μέρα επετείου της δολοφονικής επιχείρησης στη Νάκμπα –  τις 6.30μμ, συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *