Ένωση συντακτών Περιοδικού Τύπου: Η προστασία των παιδιών, υποχρέωση όλων μας

Δικαιοσύνη για τη 12χρονη από τον Κολωνό. Η προστασία των παιδιών, υποχρέωση όλων μας

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ εν όψει των δικαστικών εξελίξεων στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, τις οποίες και παρακολουθεί με έντονο προβληματισμό και ανησυχία, όπως όλη η ελληνική κοινωνία, διαμηνύει την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη προστασίας των ανήλικων θυμάτων από σεξουαλική εκμετάλλευση, βιασμό και κάθε μορφής κακοποίηση.
Στη βάση αυτή, το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, μετά την εισαγγελική πρόταση, και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την ανακοίνωση που εξέδωσε η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος- Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων στην οποία τονίζεται ότι «είναι επιστημονικά αβάσιμη και ηθικά απορριπτέα, η πρόταση ότι ένα παιδί σε αυτή την ηλικία μπορεί να συναινέσει σε σεξουαλική πράξη με ενήλικα»,
• Τονίζει, με εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, ότι οι θεσμικά υπεύθυνα θα πρέπει να ενσκήψουν με απόλυτη ευαισθησία και διαφανέστατο αίσθημα δικαίου στην υπόθεση, ειδικά ως προς τα ζητήματα ερμηνείας και εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας.
• Υπογραμμίζει την αντίθεσή του σε κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης της υπόθεσης και έμμεσης ή άμεσης απόδοσης της ευθύνης για την κακοποίηση στα ίδια τα θύματα, και μάλιστα στα ανήλικα παιδιά.
• Εκφράζει την ανησυχία του για την ποινική αντιμετώπιση του βιασμού που υποτιμά τη σημασία της ψυχικής βίας, καθιστώντας τα θύματα και ειδικά τα παιδιά, πολλαπλά εκτεθειμένα και ευάλωτα απέναντι στους κακοποιητές.
• Τονίζει ως απαράδεκτη την απουσία επαρκών δομών υποστήριξης των θυμάτων, με αποτέλεσμα τη διάλυση της κοινωνικής προστασίας.
• Δεν αποδέχεται την στοχοποίηση και ενοχοποίηση όσων καταγγέλλουν περιστατικά παιδικής κακοποίησης.
Η προστασία των παιδιών, υποχρέωση όλων μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *