Όταν τα ΜΜΕ θέλουν να δώσουν “γραμμή” στο Μαξίμου και αυτο-ρεζιλεύoνται

Παρ’ ολίγον πυρηνικό ατύχημα από τους αλήτες, τους καταληψίες φοιτητές στο ΑΠΘ. Αυτό στο περίπου ήταν το μήνυμα του πρωτοσέλιδος της εφημερίδας “Νέα” που αμέσως έγινε θέμα στο σύνολο των  ελεγχόμενων μίντια. Τα συστημικά ΜΜΕ που αναπαράγουν χωρίς καμία αλλαγή τα non paper του Μαξίμου και της αστυνομίας, αυτή τη φορά αναπαρήγαγαν ένα παντελώς φέικ σενάριο που υιοθέτησε η ναυαρχίδα της Alter ego στο οποίο σχεδόν τα πάντα είναι εικασίες χωρίς κανένα στοιχείο. Μια πληροφορία που είπανε, άγνωστο ποιός και όπως δήλωσε ο πρύτανης ήταν λανθασμένη, αφού δεν παραβιάστηκε το εργαστήριο αλλά μια πόρτα σε ένα υπόγειο που οδηγεί στο εργαστήριο!

Το ευφάνταστο σενάριο των “Νέων” για  “παρολίγον πυρηνική τραγωδία” αναπαράχθηκε από τα σύνηθη Μέσα με τον σύνηθη τρόπο, θεωρώντας πως πουλάνε εκδούλευση στο μέγαρο Μαξίμου. Κανείς από τους φαντασιόπληκτους δημιουργούς του δημοσιεύματος δεν σκέφθηκε το απλό ότι εάν κάτι από αυτά ήταν αλήθεια, τότε η κυβέρνηση και η αρεστή της πρυτανική αρχή που καλεί μονίμως τις δυνάμεις καταστολής να εισβάλλουν στο Πανεπιστήμιο, είναι ανίκανοι αφού δεν μπορούν να προστατέψουν ένα τόσο σημαντικό και επικίνδυνο εξοπλισμό, όπως είναι ένας πυρηνικός αντιδραστήρας!

Τη λογική αυτή σκέψη βέβαια έκανε ο πρύτανης του ΑΠΘ που αμέσως βγήκε και διέψευσε το δημοσίευμα ως ψευδές και ευφάνταστο. Ήδη όμως η ζημιά είχε γίνει. Η ΕΡΤ, το Open, φυσικά ο ΣΚΑΙ και πλειάδα ιστοσελίδων των οποίων το περιεχόμενο στηρίζεται αποκλειστικά στην δοττή ενημέρωση Μαξίμου, θεώρησαν το ψευδές σενάριο των “Νέων” ως γεγονός και το προχώρησαν παρακάτω.

Ο προφανής στόχος τους είναι να συκοφαντήσουν το φοιτητικό κίνημα και την εναντίωση του στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Στον ενθουσιασμό των υποταγμένων να πουλήσουν εκδούλευση για μια ακόμη φορά ρεζιλεύτηκαν και διαψεύστηκαν από τους ίδιους τους εμπνευστές της συκοφάντησης των φοιτητών.

Συνήθισαν με ψευδή πληροφόρηση να χαρακτηρίσουν “τρομοκράτες” τους φοιτητές του ΑΠΘ. Η γραμμή αυτή δόθηκε πριν δυο ημέρες με τη σχεδιασμένη αλά Χόλιγουντ εισβολή των ΜΑΤ στη σχολή θετικών επιστημών που κατέληξε στη σύλληψη 49 φοιτητών. Κατηγορήθηκαν για φθορά δημόσιας περιουσίας και άρνηση να δώσουν αποτυπώματα. Τα μίντια και σε αυτή την περίπτωση αναπαρήγαγαν το σκηνοθετημένο υλικό από τις κάμερες των ΜΑΤ της εισβολής, υιοθετώντας όλους τους ψευδείς χαρακτηρισμούς της αστυνομίας για τους φοιτητές.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *