Έτσι στήνεται στην ΤV η σπίλωση και συκοφάντηση αγώνων

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη η πόλη νέκρωσε και χιλιάδες κόσμου “έδειξαν” τους δολοφόνους απαιτώντας Δικαιοσύνη. Μια απεργία, στην ουσία της πολιτική, πραγματικά αντιπολιτευτική στην κυβέρνηση των ιδιωτικοποιήσεων και της λεηλασίας των κοινωνικών αγαθών (ενέργεια, παιδεία, υγεία, μεταφορές, περιβάλλον, φύση),με ταυτόχρονα αιτήματα για αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα για την κερδοσκοπία και την ακρίβεια. Η προπαγανδιστική μηχανή βρέθηκε για μια ακόμη φορά στην εμπροσθοφυλακή για να αντιμετωπιστεί η κοινωνική οργή και ανάμεσα στις άλλες τακτικές τέθηκε σε εφαρμογή και η μέθοδος σπίλωσης και συκοφάντησης των αγώνων. Μέθοδος στην οποία διακρίνονται με συνεχή επιτυχία και χωρίς παρεκκλίσεις οι ταγοί διακίνησης τηλεοπτικής προπαγάνδας.

Το παράδειγμα της πρωινής εκπομπής στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο είναι χαρακτηριστικό. Το πρωί της απεργίας, πριν τη στάση εργασίας στα ΜΜΕ, καλεσμένη ήταν η Δέσποινα Κουτσούμπα. Τα όσα είπε για την απεργία, τα αιτήματα, τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν ενδιέφεραν τους παρουσιαστές, αυτούς τους ενδιέφερε να ακουστεί μια μόνο φράση, ότι υπάρχουν και αιτήματα για αυξήσεις σε μισθούς. Για να την πάρει λογαριασμός ενσωματωμένου στου Μαξίμου “Μέσου” στο twitter και να συκοφαντήσει την απεργία βάζοντας σε αντιπαράθεση την επέτειο των Τεμπών με τους αγώνες για μισθολογικές αυξήσεις. Το στήσιμο με τη συμμετοχή των παρουσιαστών του ΣΚΑΙ είναι τόσο κακοφτιαμένο που καταδεικνύει πως η προπαγανδιστική ισχύς στη χειραγώγηση του κοινού έχει πλέον σοβαρές απώλειες. Αν είναι να καταφεύγουν σε τέτοια σκηνοθετημένα τρικ για να συκοφαντήσουν τους αγώνες, το πιθανότερο είναι να γίνουν σκέτς σε stand up comedy παραστάσεις.

Το γεγονός, τα όσα είπε η καλεσμένη Δέσποινα Κουτσούμπα και το τι συνέβη στη συνέχεια με το στήσιμο της σπίλωσης, τα γράφει παραστατικά η Δέσποινα Κουτσούμπα στην ανάρτηση της στο fb την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω.

<<Εντωμεταξύ βγαίνω στις 7.15 στον αγαπημένο σας ΣΚΑΪ να μιλήσω για την απεργία, μιλάω για τον 1 χρόνο από τα Τέμπη, για τις απεργίες ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που την έβγαλαν χτες βράδυ παράνομη και καταχρηστική, όπως κάνανε και με αυτές των μηχανοδηγών, λέω ότι 1 χρόνο μετά δεν υπάρχει ακόμη ασφάλεια στις μεταφορές παρά τα εκ ευρώ που πάνε σε μαύρες τρύπες, μιλάω για τις ιδιωτικοποιήσεις (εδώ εξερράγη ο Πορτοσαλτε, λογικό) και γιατί παλεύουμε για ένα δημόσιο που εξυπηρετεί τον μεταφερόμενο πολίτη, τον ασθενή,το παιδί που πάει στο σχολείο, τον επισκέπτη του μουσείου. Κι έχω τον Άκη Παυλόπουλο στο στούντιο να λέει (νομίζω 2 ή 3 φορές το είπε) “ας πούμε και για την απεργία, δε θα μας πείτε πού παλεύετε για τους μισθούς σας;”.
Αφού έχω πει τα παραπάνω, λοιπόν, στο τελος λέω “και βέβαια παλεύουμε και για τους μισθούς μας για να έχουμε ένα δημόσιο που να υπηρετεί τον πολίτη”.
Και εξανίσταται ο Άκης Παυλόπουλος και μου λέει “στον ένα χρόνο από το έγκλημα των Τεμπών εσείς παλεύετε για τους μισθούς σας;”
Με είχαν καλέσει λοιπόν για να πουν ότι οι απεργοί σήμερα δεν σέβονται τους 57 νεκρούς, όπως τους σέβεται ας πούμε ο Πορτοσάλτε, γιατί ζητάνε (και) αυξήσεις. Και να αρχίσουν πάλι να μας λένε τεμπεληδες και όλα τα σχετικά. Απλώς τους χάλασα κάπως τη σούπα.
Είναι πολύ εύκολο να “στηθεί” μια τέτοια ιστορία όταν στο στούντιο είναι 3 επαγγελματίες κατασκευαστές ψεύτικης πραγματικότητας συντονισμένοι να παρουσιάσουν την “είδηση” με τον τροπο του ΣΚΑΪ. Πραγματικά θα έπρεπε να διδάσκεται το πώς να αποφεύγεις να πέφτεις στην παγίδα τους ως τηλεθεατής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *