Με αφιέρωμα για την Ακροδεξιά το νέο τεύχος e-Πολιτεία

Με ενδιαφέροντα θέματα κυκλοφόρησε το 9ο τελυχος του  ηλεκτρονικού περιοδικού Δημοσίου Δικαίου ελεύθερης πρόσβασης e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ.  Σε αυτό το τεύχος δημοσιευεται ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα για το φαινόμενο της Ακροδεξιάς και του μεταφασισμού στη δημοκρατία.  Στην ενότητα των Μελετών, ο Μ. Πικραμένος αναλύει την προστατευτική λειτουργία των αρχών του Συντάγματοςκαι του δημοσίου δικαίου στις σχέσεις κράτους-πολίτη.

Ο Θ. Ροζής σχολιάζει τη ΣτΕ Δ’ Τμήμα 2214/2023 (απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων), ο Ι. Σαρίδης τις αποφάσεις ΣτΕ Β’ Τμήμα 2018-2023/2023 (ανάκληση των φορολογικών δηλώσεων), ο Θ. Ρέντζιος την απόφαση C-162/22 του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (απαγόρευση χρήσης δεδομένων στο πλαίσιο ερευνών σχετικών με τη διαφθορά στον δημόσιο τομέα) και η Σ. Παπακωνσταντίνου την απόφαση 30/2023 της ΑΠΔΠΧ (επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ στον ΟΑΣΑ για παράνομη επεξεργασία δεδομένων στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου).

Στις Βιβλιοπαρουσιάσεις, η Μ. Κανελλοπούλου-Μπότη γράφει για το νέο βιβλίο της Φ. Παναγοπούλου-Κουτνατζή,Ηλεκτρονική Ψηφοφορία, Μια συνταγματική θεώρηση (πρόλογος Ευάγγελου Βενιζέλου, Εκδόσεις Σάκκουλα, Αθήνα 2023). Στο τεύχος θα βρείτε, όπως πάντα, το συνταγματικό και κοινοβουλευτικό μας χρονικό από τον Θ. Ξηρό.

Το νέο τεύχος το διαβάζετε  εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *