Χωρίς αλλαγές προσώπων και πολιτικής το νέο ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ

Με ελάχιστη αύξηση στην προσέλευση μελών ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέων μελών στο ΔΣ της ένωσης συντακτών. Η κάλπη έβγαλε ακριβώς τα ίδια με το 2022, αποτελέσματα. Στην πρώτη θέση την παράταξη Ενωμένοι δημοσιογράφοι που πρόσκεινται σε Ν.Δ και κυβερνητική εξουσία που λαμβάνει πάλι 4 έδρες, τη Συσπείρωση του “ενιαίου” ΣΥΡΙΖΑ  με 3 έδρες, τη Νέα ΕΣΗΕΑ που επίσης πρόσκειται στη Ν.Δ και εκφράζει κυρίως τηλεοπτικά μέσα με 2 έδρες, τη Δημοσιογραφική Συνεργασία του ΠΑΜΕ Τύπου με 1 έδρα και την Κίνηση Επαγγελματιών δημοσιογράφων (παλιό ΠΑΣΟΚ) με 1 έδρα. Το συνδικαλιστικό σχήμα “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ” παρά την αύξηση των ψήφων, δεν πήρε έδρα. Αύξηση ψήφων είχαν όλες οι παρατάξεις, τις περισσότερες είχε η Νέα ΕΣΗΕΑ, η ΚΕΔ και η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ.

Στο νέο ΔΣ εκλέγονται: “Ενωμένοι δημοσιογράφοι” Μαρία Αντωνιάδου, Άρια Αγάτσα, Γιώργος Γαβαλάς, Μάκης Διόγος που ήταν και στο προηγούμενο. “Συσπείρωση” Σταύρος Καβάκος, Μάχη Νικολάρα, Μαρία Ψαρρά που επίσης ήταν. “Νέα ΕΣΗΕΑ” Γιώργος Βότσκαρης, Κώστας Κορρέλης. “Δημοσιογραφική Συνεργασία” Χάρης Μπόλιας. “Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων” Δημήτρης Τσαλαπάτης.

Με τη μεγάλη κινητοποίηση των παρατάξεων που βγάζουν έδρα ψήφισαν εκατοντάδες μέλη που δεν βρίσκονται στο χώρο της δημοσιογραφίας πλέον (υπουργοί, πρώην υπουργοί, στελέχη, δημόσιες σχέσεις, κ.λ.π.). Η ΕΣΗΕΑ έχει στους καταλόγους της συνολικά 6.169 μέλη, ανάμεσα τους βρίσκονται τα παραπάνω στελέχη, υπουργοί, βουλευτές αλλά και εργοδότες, εκδότες. Στις εκλογές ψήφισαν 2.822 άτομα.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ – Οι έδρες των παρατάξεων

Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών της 6ης,7ης, 8ης και 9ης Φεβρουαρίου 2024 για τo Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Ψήφισαν:    2.822          

Έγκυρα:      2.734          

Άκυρα:         35                          

Λευκά:         53                            

Εκλογικό μέτρο:248

Έλαβαν:

Ι. Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»

Ψήφους: 986        Έδρες: 4

ΙI. Συνδυασμός «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»

Ψήφους: 586        Έδρες: 3

ΙIΙ. Συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ»

Ψήφους: 462        Έδρες: 2

ΙV. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Ψήφους: 263        Έδρες: 1

V. Συνδυασμός «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ»

Ψήφους: 231        Έδρες: 1

VΙ. Συνδυασμός «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΜΜΕ»

Ψήφους: 206        Έδρες: 0

 Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *