Από το Predator στη Γάζα: Προπαγάνδα και αλήθεια στα ελληνικά ΜΜΕ

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Από το Predator στη Γάζα: Προπαγάνδα και αλήθεια στα ελληνικά ΜΜΕ». Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στις 18:00 στην Αίθουσα Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, (Γ. Γενναδίου 8 & Ακαδημίας, 7ος όροφος)

Το σιωπητήριο για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα και η μετατροπή πολλών ΜΜΕ σε αναμεταδότες του Μαξίμου και των πρεσβειών Ισραήλ και ΗΠΑ. Η κάλυψη των ΜΜΕ στα Τέμπη, στις φωτιές και τις πλημμύρες που «δείχνει» κάποιο «ανθρώπινο λάθος», κάποια σπάνια φυσική καταστροφή που δεν θα αντιμετωπιζόταν με αντιπλημμυρικά έργα. Η απρόθυμη κάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών από τα μεγάλα ΜΜΕ. Οι φωτιές στον Έβρο που – όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός – μπήκαν σε «διαδρομές προσφύγων». Οι κινήσεις του Λιμενικού στο ναυάγιο της Πύλου. Η copaganda, δηλαδή η προπαγάνδα της αστυνομίας, είτε αφορά την καταδίωξη και δολοφονία ενός Ρομά είτε την καταστολή μιας διαδήλωσης.

Ποιές είναι οι τεχνικές και στρατηγικές της προπαγάνδας και παραπληροφόρησης; Πώς τις χρησιμοποιεί η κυβέρνηση και τι μπορούν να κάνουν οι δημοσιογράφοι;

Ομιλητές/τριες:

Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, δημοσιογράφος The Manifold
Πέτρος Παπακωνσταντίνου, δημοσιογράφος Καθημερινή
Πάνος Χαρίτος, δημοσιογράφος Kontra Channel
Άρης Χατζηστεφάνου, δημοσιογράφος – συγγραφέας του βιβλίου «Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση»

Συντονίστρια: Δανάη Μαραγκουδάκη, δημοσιογράφος Solomon

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *