Eκδικητική απόλυση δημοσιογράφου στην εφημερίδα Documento

αναδημοσίευση από το prin.gr

Μία ακόμα απόλυση μετά από εκείνη του περασμένου Ιουνίου, έγινε στην εφημερίδα Documento. H πρόφαση για την απόλυση δημοσιογράφου που εργαζόταν στην εφημερίδα επί 3 περίπου χρόνια ήταν η άρνησή του να «μεταταχτεί» από το έντυπο μέσο στην ηλεκτρονική σελίδα.

Ωστόσο ο χρόνος και ο τρόπος που η εργοδοσία επέλεξε αυτή την «μετάταξη» παραπέμπει σε εκδικητική απόφαση που σχετίζεται με την αγωνιστική στάση του εργαζόμενου απέναντι σε επιλογές του εκδότη αλλά και στις γενικές συνελεύσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες στον εκδοτικό όμιλο, με αποκορύφωμα την πρόσφατη όπου οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν αυξήσεις στους πολύ χαμηλούς μισθούς τους.

Ο εργαζόμενους επειδή αρνήθηκε την αλλαγή του μέσου και του αντικείμενου εργασίας του με συνοπτικές διαδικασίες απολύθηκε, παρότι το τμήμα του είναι ήδη υποστελεχωμένο. Μάλιστα δεν υπήρξε καμιά διάθεση συζήτησης από πλευράς διεύθυνσης, ούτε καν μετά από σχετική απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των εργαζόμενων στον όμιλο που ζήτησαν ομόφωνα την ανάκληση της απόλυσης.

Το ερώτημα είναι εάν οι δημοσιογραφικές ενώσεις θα αρθρώσουν κάποια κουβέντα για την νέα αντεργατική εξέλιξη στον κλάδο των ΜΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *