Εργαζόμενοι στο “Κόκκινο”: Δεν νιώθουμε ασφαλείς

Η εξώθηση σε παραίτηση της δημοσιογράφου Ευγενίας Λουπάκη μετά από “απαίτηση” πιστών του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκη δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στο ραδιοφωνικό σταθμό. Σε γενική συνέλευση τους οι εργαζόμενοι “Στο Κόκκινο” βάζουν τα όρια τους απέναντι στη νέα διοίκηση και μιλά΄ν για άτομα που δεν γνωρίζουν τη διαδικασία παραγωγής αλλά ζητούν και δίνουν “πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων”. Ζητούν επίσης την επάνοδο της Ευγενίας Λουπάκη.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΣΤΟΝ 105.5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
Η συνέλευση των εργαζομένων στον 105.5 Στο Κόκκινο που συνεδρίασε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, έλαβε ομόφωνα τις ακόλουθες αποφάσεις:
1, Οι εργαζόμενοι/ες στον 105.5 Στο Κόκκινο δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχθούμε απολύσεις ή «απομακρύνσεις» εξαιτίας αναρτήσεων στα social media. Το τι γράφει ο καθένας/ καθεμία στα κοινωνικά δίκτυα δεν μπορεί να ελέγχεται και να εγείρει ποινές ή απειλές για τη δουλειά του. Πολλώ δεν μάλλον, όταν αναφερόμαστε σε μια ανάρτηση που διορθώθηκε όταν επισημάνθηκε ότι είναι ανακριβής.
2. Θεωρούμε εξαιρετικό προβληματικό να επιτίθεται η διεύθυνση του σταθμού από τον αέρα σε εργαζόμενους/ες του σταθμού ονομαστικά, δίνοντας στη δημοσιότητα προσωπικά τους δεδομένα.
3. Δεν δεχόμαστε την «υποχρεωτική άδεια» ως μέσο διευθέτησης ή «συμμόρφωσης» των εργαζομένων που για οποιονδήποτε λόγο ενόχλησαν την διοίκηση του σταθμού.
4. Δεν νιώθουμε καθόλου ασφαλείς ότι τέτοιες στάσεις δεν πρόκειται να επαναληφθούν και στο μέλλον
5. Ζητάμε την επιστροφή της συναδέλφισσας Ευγενίας Λουπάκη στο πρόγραμμα του σταθμού, στην ώρα της εκπομπής της και την αποκατάσταση της επαγγελματικής της αξιοπρέπειας.
6. Ζητάμε να μην εκτοξεύονται μεγαλοστομίες και δελτία τύπου που αναφέρονται σε εργαζόμενους, από άτομα που αγνοούν την λειτουργία και βασικά ζητήματα του σταθμού. Πόσο μάλλον όταν αυτά ζητούν και δίνουν πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων, συμβάλλοντας στην επιπλέον στοχοποίηση των εργαζομένων.
7. Οι εργαζόμενες/οι στον 105. 5 Στο Κόκκινο, εδώ και 17 χρόνια, υπηρετούμε αταλάντευτα μια δημοσιογραφία στο πλευρό της κοινωνίας, των κινημάτων, των θυμάτων και των αδύναμων, σεβόμενες/οι τις αποχρώσεις και τις ιδιαιτερότητες. Καταφέραμε να το κάνουμε καλά αυτό ενωμένες/οι και με γνώμονα την δεοντολογία και την αξιοπρέπεια. Ζητάμε από όλους να μας αφήσουν να συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο, αποφεύγοντας τοξικές εντάσεις που φέρνουν το Κόκκινο στην δημοσιότητα για τους λάθος λόγους.
8. Προκηρύσσουμε νέα συνέλευση των εργαζομένων (ΕΣΗΕΑ – ΕΠΗΕΑ) στον σταθμό την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και ζητάμε από τα σωματεία μας να την καλύψουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *