Κρίση στην παραγωγή σήριαλ, οι καλές αμοιβές στα Γραφεία Τύπου, η νέα διευθύνουσα της ΕΡΤ

** Τα μικρά των media

> Αποκλεισμό των φωτορεπόρτερ καταγγέλλουν τα Πρακτορεία. Σε επιστολή διαμαρτυρίας τους στο Μαξίμου με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη  καταγγέλλουν αποκλεισμό και απαξιωτική στάση σε βάρος τους από το υπουργείο Εξωτερικών στις σημερινές συναντήσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη με τους αρχηγούς των κομμάτων ενόψει της συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας. Την καταγγελία έκαναν τα πρακτορεία Eurokinisi, Intime και SOOC που δηλώνουν πως δεν ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα των σημερινών συναντήσεων του υπουργού Εξωτερικών για να τις καλύψουν δημοσιογραφικά αλλά και ότι δεν επιτράπηκε η είσοδος των φωτορεπόρτερ στο ΥΠΕΞ, οι οποίοι κρατήθηκαν- προσβλητικά, όπως σημειώνουν- στο προαύλιο «χωρίς ουσιαστικά να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη της απαγόρευσης εισόδου».

> Αδιέξοδο μέχρι στιγμής για την επόμενη ημέρα του ΕΚΟΜΕ, φορέας που παραμένει προς το παρόν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ψηφιακής διακυβέρνησης αλλά δεν πληρώνει τις τηλεοπτικές παραγωγές που εγκρίθηκαν το προηγούμενο έτος. Κι ενώ οι τηλεοπτικοί σταθμοί γκρινιάζουν για τις μη πληρωμές, ο προϋπολογισμός για το 2024 προβλέπει μόλις 28 εκατ. ευρώ για το ΕΚΟΜΕ, όταν το έλλειμμα όπως φημολογείται, φθάνει τα 200 εκατ. ευρώ. Η υπόσχεση πως θα δοθούν 50 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ δεν λύνει το πρόβλημα. Το βέβαιο είναι πως τα κανάλια θα αλλάξουν πολιτική και θα μειώσουν τις παραγωγές ελληνικών σήριαλ, αφού το ΕΚΟΜΕ δεν θα χρηματοδοτεί πλέον τις παραγωγές. Η στροφή αυτή θα έχει επιπτώσεις στο χώρο της παραγωγής και στους ανθρώπους του.

> Στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ αναμένεται η Κατερίνα Κασκανιώτη ο οποία προβλέπεται να αναλάβει τη θέση διευθύνουσας συμβούλου. 

Μετά τα 6,8 εκατ. στους τηλεοπτικούς σταθμούς και τα 4,5 εκατ. στις πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες, συμπληρώνεται ο μποναμάς των διανομών στήριξης στα μίντια με τον περιφερειακό Τύπο. Η απόφαση υπεγράφη και προβλέπει πως193 εφημερίδες σε όλη τη χώρα λαμβάνουν συνολικά 4,6 εκατ. ευρώ. Στην ουρά του Μαξίμου για απευθείας ενίσχυση βρίσκονται ραδιοφωνικοί σταθμοί και περιφερειακά κανάλια που επίσης ζητούν ενίσχυση.

Τη στιγμή που σε όλα τα ΜΜΕ υπάρχει μεγάλη εντατικοποίηση δουλειάς και επισφάλεια και δεν υπάρχουν Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, στα γραφεία Τύπου οι μισθοί ανεβαίνουν. Ίσως γι αυτό και τα συνδικαλιστικά όργανα υπερασπίζονται με τόσο ενθουσιασμό αυτές τις θέσεις.  Με μια αναζήτησή στη Διαύγεια φαίνεται πως ο μέσος μισθός σε γραφεία Τύπου φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα κυμαίνεται από δυο έως και 2,5 χιλιάδες ευρώ. Παραμένει άγνωστο πόσοι ακριβώς δημοσιογράφοι απασχλούνται αυτή τη στιγμή σε γραφεία Τύπου.

O Νίκος Χριστοφόρου ανέλαβε τη θέση του γενικού διευθυντή περιεχομένου μετά την έξοδο του Τζόναθαν Πρόκτερ. Ο Νίκος Χριστοφόρου που θα έχει την ευθύνη περιεχομένου για όλα τα τηλεοπτικά Μέσα του ομίλου ΑΝΤ1, δηλαδή του ANT1, του Mακεδονία TV, του ANT1+ και Antenna Studios.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *