Εκφοβισμός για όσους τάσσονται εναντίον της γενοκτονίας στη Γάζα και στη χώρα μας;

Η αναφορά της σελίδας του “Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου” προκαλεί ερωτηματικά για το αν στήθηκε και στη χώρα μας επιχείρηση μακαρθισμού στα ψηφιακά δίκτυα για όσους τάσσονται κατά του πολέμου στη Γάζα, ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού με τον πόλεμο της κυβέρνησης Νετανιάχου. Σε ανάρτηση του Συλλόγου καταγγέλλεται πως συνάδελφος μουσικός δέχθηκε “διαδικτυακό λιντσάρισμα” και απειλητικά μηνύματα  σε σχόλια συγκεκριμένης σελίδας Ισραηλινών στο Facebook. Η σελίδα μετά την παρέμβαση του συλλόγου κατέβασε τα σχόλια. Καταγράφεται επίσης απόπειρα “φιλικών συστάσεων” σε μαγαζί να μην προσλάβουν μουσικό που τάχθηκε δημόσια ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος σημειώνει πως πολλά τέτοια περιστατικά δείχνουν πως υπάρχει μηχανισμός εκφοβισμού και τρομοκράτησης των μουσικών.

Διαβάζουμε στη σελίδα του

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες πρακτικών εκφοβισμού απέναντι σε συναδέλφους μας μουσικούς επειδή εκφράζουν δημόσια θέση εναντίον της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού. Συγκεκριμένα εντοπίσαμε σελίδα Ισραηλινών στο FaceBook η οποία στοχοποιούσε συγκεκριμένο συνάδελφο μας, έδινε τα στοιχεία του με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και από κάτω, στα σχόλια εξελίχθηκε διαδικτυακό λιντσάρισμα με σχόλια όπως «θα λογαριαστούμε μαζί του», «του ευχόμαστε θάνατο από Cyclon» (αναφορά στο Zyklon B με το οποίο εξόντωναν τους Εβραίους οι Ναζί στους θαλάμους αερίων) κλπ Σε επικοινωνία με τον συνάδελφο μας ενημέρωσε πως τις τελευταίες μέρες δέχεται απειλητικά μηνύματα. Ακόμα χειρότερα, ενημερώθηκε από μαγαζί στο οποίο δούλευε την προηγούμενη χρονιά πως πήραν τηλέφωνο Ισραηλινοί και ρωτούσαν τι σχέση έχει το μαγαζί με αυτόν και έκαναν «φιλικές συστάσεις» να μην τον ξαναπροσλάβουν.

Άμεσα στείλαμε μήνυμα στους διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας καταδικάζοντας την πρακτική αυτή και απαιτώντας την αφαίρεση της σχετικής δημοσίευσης όπως και έγινε. Φαίνεται πως η στάση των κυβερνήσεων στο Ισραήλ, στην Ελλάδα, σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ που καταστέλλουν, τρομοκρατούν, συκοφαντούν όσους εναντιώνονται στο έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης, διαμορφώνουν κλίμα για τέτοιες «πρωτοβουλίες» εάν δεν τις καθοδηγούν.

Ξεκαθαρίζουμε πως η θέση μας για στήριξη του λαού της Παλαιστίνης δεν στρέφεται με κανέναν τρόπο ενάντια στον λαό του Ισραήλ. Αντιθέτως είναι προς συμφέρον και των δυο λαών ο τερματισμός της κατοχής, των εποικισμών, της γενοκτονίας, οποία έχουν βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές και από τις δυο πλευρές. Απαντάμε με οργανωμένο συλλογικό τρόπο απέναντι σε κάθε τέτοιο φαινόμενο.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να μην φοβηθούν από το κλίμα τρομοκρατίας, να σηκώσουν κεφάλι, να καταγγείλουν στο σωματείο κάθε παρόμοιο περιστατικό που πέφτει στην αντίληψή τους. Τώρα είναι κρίσιμο να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης να σταματήσει η γενοκτονία. Λευτεριά στον λαό της Παλαιστίνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μετά την αρχική δημοσίευση λάβαμε μήνυμα από άλλη συνάδελφο η της οποίας η επαγγελματική σελίδα στο FaceBook δέχεται επιθέσεις με την μορφή ψευδών αναφορών για δήθεν παραβίαση των όρων χρήσης του FaceBook.

Είναι γνωστές αυτές οι πρακτικές όπως και τι είδους κύκλοι τις χρησιμοποιούν. Προφανώς εάν συσσωρεύονται πολλά τέτοια περιστατικά, εύλογα ενισχύεται το συμπέρασμα πως δεν πρόκειται για συμπτώσεις αλλά αποτελούν μέρος ενός μηχανισμού με στόχο τον εκφοβισμό, την συκοφάντηση, την καταστολή σε βάρος κάθε φωνής που αντιστέκεται στην γενοκτονία που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ. Κανείς μόνος του απέναντι σε φαινόμενα εκφοβισμού.

Αυτοί που χρησιμοποιούν τέτοιες πρακτικές θα βρουν απέναντι τους το Σωματείο και τους εργαζόμενους του κλάδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *