Η ΕΡΤ ζήτησε χρήματα από αθλητική Ομοσπονδία για να μεταδώσει τους αγώνες!

” Απευθυνθήκαμε στη Δημόσια Τηλεόραση για να καλύψει το παγκόσμιο κύπελλο κολύμβησης. Η απάντηση αρχικά ήταν αρνητική, στη συνέχεια μας ζήτησαν 33.770,16 χιλιάδες ευρώ και μάλιστα με deadline. “Σήμερα σας το λέμε, αύριο θέλουμε απάντηση”, ήταν αυτό που ακούσαμε”. Κυριάκος Γιαννόπουλος, πρόεδρος της ΚΟΕ,  στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου για το Παγκόσμιο Κύπελλο κολύμβησης (13-15 Οκτωβρίου στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ).

Η καταγγελία είναι πρωτοφανής. Η ΕΡΤ, δημόσια ραδιοτηλεόραση κατά το νόμο και τις συνθήκες με ρόλο να κάλυπτε-προβάλλει προγράμματα “μη εμπορικά” δημοσίου ενδιαφέροντος, συμπεριφέρθηκε ως ένας ιδιωτικός οργανισμός και πληρώθηκε για να δείξει το παγκόσμιο κύπελλο κολύμβησης. Η δήλωση του Κ. Γιαννόπουλου απ΄όσο είδαμε “έπαιξε” σε αθλητικές ιστοσελίδες, το γεγονός θάφτηκε και κανείς δεν θα ζητήσει ευθύνες από τη διοίκηση της ΕΡΤ. Ο Κ. Γιαννόπουλος που εξιστορεί το γεγονός, ζήτησε να γίνει θέμα οι “προτεραιότητες” που έχει η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Όπως διαβάσαμε στο ρεπορτάζ της σελίδας www.pisina.net  απ’ όπου αναδημοσιεύουμε απόσπασμα, ο πρόεδρος της ΚΟΕ επέρριψε ευθύνες και στην Περιφέρεια Αττικής καθώς όπως είπε, δεν δέχθηκε να συνεισφέρει οικονομικά στη διοργάνωση, σε αντιδιαστολή με ό,τι κάνει με διεθνείς διοργανώσεις άλλων ομοσπονδιών.

Εξιστορώντας τι ακριβώς συνέβη, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας ανέφερε: «Για ένα τέτοιο μεγάλο event, βασική προϋπόθεση είναι η τηλεοπτική κάλυψη. Ήμασταν σε συνεννοήσεις με τη δημόσια τηλεόραση για το πώς θα καλυφθεί η διοργάνωση. Συνέχεια έλειπε ο γενικός διευθυντής, δεν ξέρω και πότε πηγαίνει, και τελικά, λίγα 24ωρα πριν την άφιξη των αθλητών, η δημόσια τηλεόραση μας είπε ότι δεν μπορεί να καλύψει το γεγονός. Αν το γνωρίζαμε νωρίτερα, θα είχαμε κινηθεί προς άλλες κατευθύνσεις, αλλά φανταστήκαμε ότι η δημόσια τηλεόραση έχει και αυτό το ρόλο.

Το επιχείρημα ήταν ότι η κολύμβηση δεν “πουλάει” και γι’ αυτό δεν θέλουν να το δείξουν. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου κοστίζει στον διοργανωτή 150 εκατομμύρια και η World Aquatics έχει αναθέσει ήδη τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2025, του 2027, του 2029 και του 2031. Γεγονός που σημαίνει ότι τα αθλήματα του υγρού στίβου “πουλάνε” στο εξωτερικό, δεν “πουλάνε” όμως κατά τη δημόσια τηλεόραση. Το επιχείρημα αυτό δεν στέκει και μπορούν να το λένε μόνο άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό».

Συνεχίζοντας, ο Κυριάκος Γιαννόπουλος ανέφερε: «Βρεθήκαμε σε ένα πολύ μεγάλο δίλημμα. Ρωτήσαμε με ποιο κόστος μπορεί να γίνει η μετάδοση και η απάντηση ήταν ότι πρέπει να πληρώσουμε 33.770,16 ευρώ. Δεδομένης της στιγμής, δεν μπορούσαμε να το αρνηθούμε. Αποφασίσαμε στο Δ.Σ. να προχωρήσουμε, έστω κι αν δεν είχαμε στον προϋπολογισμό μας αυτά τα χρήματα, προκειμένου να γίνει η τηλεοπτική κάλυψη, που ήταν στις συμβατικές μας υποχρεώσεις απέναντι στην παγκόσμια ομοσπονδία.

Έπρεπε να βρούμε με κάποιο τρόπο τα χρήματα και υπήρχαν δύο τρόποι: να κόβαμε χρήματα, είτε από την προετοιμασία των αθλητών που έχουν ήδη προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε από την προετοιμασία των αθλητών που πάνε για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς. Αποφασίσαμε να κόψουμε τα χρήματα από αυτούς που έχουν ήδη προκριθεί κι έτσι λοιπόν κόψαμε τα χρήματα της εθνικής ανδρών του πόλο. Δεύτεροι Ολυμπιονίκες, με μετάλλια στα δύο τελευταία Παγκόσμια Πρωταθλήματα, και θα πρέπει ο Γιώργος Αφρουδάκης και εγώ να πάμε να απολογηθούμε στους προπονητές και στους αθλητές. Αυτό που έκανε η δημόσια τηλεόραση είναι μία μεγάλη ντροπή!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *