Η ανεξάρτητη έρευνα για το ναυάγιο στην Πύλο, έγκλημα που αποσιωπήθηκε στα ΜΜΕ, πήρε το βραβείο Daphne Caruana Galizia

Η χώρα μας πιθανώς να ανέλθει στον πίνακα Ελευθερίας του Τύπου όχι επειδή τα συστημικά media αποφάσισαν να τηρήσουν την αμεροληψία και ουδετερότητα αλλά επειδή ένα ανεξάρτητο Μέσο, το Solomon έκανε σε συνεργασία με τρία άλλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, το αυτονόητο δημοσιογραφικά, Έκανε έρευνα. Η συνεργατική έρευνα των Solomon, #Forensis, #TheGuardian και #ARD κέρδισε το ευρωπαϊκό βραβείο δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia για την έρευνα τους «Μπροστά στις κλειστές κάμερες των Αρχών: Πεθαίνοντας στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου» αφορά το ναυάγιο της Πύλου την 14η Ιουνίου 2023.

Την έρευνα μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ https://wearesolomon.com/…/mprosta-stis-kleistes…/. Στα ελληνικά ΜΜΕ δεν βρήκε χώρο δημοσίευσης ή έστω αναφοράς. Το ευρωπαϊκό βραβείο είναι ένα βήμα για να συνεχιστεί η προσπάθεια της ανεξάρτητης, ακηδεμόνευτης δημοσιογραφίας στη χώρα μας.

Σημείωση: H Daphne Caruana Galizia, στη μνήμη της οποίας δίνεται κάθε χρόνο αυτό το βραβείο υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπήρξε μια σπουδαία ερευνήτρια δημοσιογράφος με σημαντικό έργο σε θέματα διαφθοράς στη Μάλτα, ενώ έγινε διεθνώς γνωστή για την έρευνά της σχετικά με τα Panama Papers. Στις 16 Οκτωβρίου 2017, η Daphne δολοφονήθηκε με την ενεργοποίηση εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της έξω από το σπίτι της στο Bidnija της Μάλτας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *