Μακαθρισμός για όσους τάσσονται υπέρ των Παλαιστινίων

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της “επικήρυξης” ομάδας φοιτητών στο Χάρβαντ που κοινοποίησαν επιστολή στην οποία επεσήμαναν τις ευθύνες του Ισραήλ στο Παλαιστινιακό. Οι δωρητές εβραϊκής καταγωγής του Πανεπιστημίου ζήτησαν την αποπομπή τους, στο προαύλιο εμφανίστηκαν οχήματα με μεγάλους ηλεκτρονικούς πίνακες που ζητούσαν την αποπομπή τους από το Πανεπιστεήμιο. Ακροδεξιοί επιχειρηματίες ζητούσαν τα ονόματα των φοιτητών ώστε αυτοί να μην ξαναβρούν εργασία. Το αποτέλεσμα είναι ότι αρκετοί από τους φοιτητές πήραν πίσω τις υπογραφές τους.

Το επεισόδιο δεν είναι το μόνο. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαλούν ψηφιακές πλατφόρμες ότι “ανέχονται” σχόλια και δηλώσεις υποστήριξης στους Παλαιστίνιους και αυτές κόβουν άμεσα ότι δεν ικανοποεί την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα. Όπως διαβάσαμε σε ρεπορτάζ του in.gr η φοιτήτρια Νομικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Ryna Workman είχε μια πρόταση εργασίας, όταν όμως έγραψε ένα μήνυμα στον Φοιτητικό Σύλλογο του πανεπιστημίου λέγοντας ότι το Ισραήλ ευθύνεται αποκλειστικά για τον πόλεμο με τη Χαμάς, η εταιρεία νομικής δεν την προσέλαβε. Την περασμένη Κυριακή, ο Jackson Frank, ένας ρεπόρτερ μπάσκετ που είχε μπει πρόσφατα στο PhillyVoice για να καλύψει τους Philadelphia 76ers, επέκρινε τη δήλωση του franchise που υποστηρίζει το Ισραήλ. Η ιστοσελίδα απάντησε απολύοντας τον Φρανκ αυτή την εβδομάδα, λίγο πριν την έναρξη της σεζόν του ΝΒΑ. Ένας πιλότος της Air Canada απολύθηκε αφού μοιράστηκε φωτογραφίες του από μια διαδήλωση κατά του Ισραήλ στο Μόντρεαλ. Δημοσιογράφος σε ευρωπαϊκό Μέσο διαπίστωσε πως το Μέσο του άλλαξε τη φράση “επίθεση στους Παλαιστίνιους” σε “επίθεση στη Χαμάς”.

Ένα ολοκληρωτικό καθεστώς μιντιακού μακαθρισμού απλώθηκε σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας τη λογοκρισία, τον έλεγχο δημοσιοποίησης, την ίδια τη γλώσσα που χρησιμοποιείται στην επικοινωνία σε ένα άλλο επίπεδο, διαφορετικό ακόμη και από αυτό που κυριάρχησε στο δυτικό κόσμο με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Όσο οι λαοί σε όλο τον κόσμο αντιδρούν στη ναζιστική “τελική λύση” του καθεστώτος Νετανιάχου για τη Γάζα, ανάμεσα τους και πολλές οργανώσεις και φορείς Εβραίων εντός και εκτός Ισραήλ, τόσο τα ενσωματωμένα μίντια στο λόμπι του πολέμου θα βομβαρδίζουν το κοινό με ψευδείς παραπλανητικές πληροφορίες και ρεπορτάζ με τη θέση μόνο της κυβέρνησης του Ισραήλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *