Εξώδικο για αποκλεισμό της Ανατρεπτικής Συμμαχίας από τον Κώστα Παπαδάκη σε ΕΡΤ και ιδιωτική TV

Ο αποκλεισμός της Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα από τα ΜΜΕ δεν θα περάσει αναπάντητος, δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Παπαδάκης που απέστειλε σήμερα εξώδικο στην ΕΡΤ και τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια, καλώντας τα να άρουν τον αποκλεισμό της παράταξης. Σε κανένα από αυτά τα κανάλια δεν τηρήθηκε η ίση μεταχείριση όπως προβλέπει ο νόμος. Το εξώδικο κατατέθηκε και στο ΕΣΡ.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του Κώστα Παπαδάκη του Αλέξανδρου, δικηγόρου Αθηνών και υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων με την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα, οδός Κυρίλλου Λουκάρεως αρ. 11, διά πληρεξουσίου δικηγόρου

ΠΡΟΣ

1) την “Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία” με έδρα την Αγία Παρασκευή, Λεωφόρος Μεσογείων αρ. 136, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

2) την “ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” με έδρα το Μαρούσι, Λεωφόρος ΚΗΦΙΣΙΑΣ αρ. 10-12, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

3) την “Άλφα Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ / Alpha (διακριτικός τίτλος)” με έδρα την Κάτω Κηφισιά, οδός Βιλτανιώτη αρ. 36, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

4) την “ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.”, (Mega Channel) , με έδρα την Καλλιθέα, Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

5) την OPEN TV – ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΕ” με έδρα το Κορωπί, 2ο χιλιόμετρο Λεωφόρου Παιανίας-Μαρκόπουλου, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

6) την “ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ” (ΣΚΑΪ), με έδρα το Νέο Φάληρο, οδός Εθν. Μακαρίου και Φαληρέως αρ. 2, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

7) την «ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «STAR CHANNEL» με έδρα στην Κηφισιά Αττικής, επί της οδού Βιλτανιώτη αρ. 36., όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

Κοινοποίηση: Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Αμερικής 5, 10564 Αθήνα

///

Όπως καλά γνωρίζετε, η «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα» με υποψήφιο Δήμαρχο τον υπογράφοντα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές της 8.10.2023 με πλήρεις συνδυασμούς 244 συνολικά υποψηφίων Δημοτικών (107) και Κοινοτικών (137) Συμβούλων.

Από άποψη πληρότητας είναι ο 4ος σε αριθμό υποψηφίων συνδυασμός μετά από αυτούς των κ.κ. Μπακογιάννη, Ζαχαριάδη και Σοφιανού.

Οι δύο από τις τρείς δημοτικές παρατάξεις που συγκρότησαν τον συνδυασμό μας και συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο εκπροσωπούνται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθήνας, η μία από το 2010 συνεχώς («Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» – σύμβουλος Πέτρος Κωσταντίνου) και η άλλη από το 2019 («Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» – σύμβουλος Ντίνα Ρέππα και μετά από εναλλαγή Παναγιώτης Κεφαλληνός).

Και οι τρείς παραπάνω σύμβουλοι μετέχουν ως υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιό μας.

Η πρώτη των παραπάνω παρατάξεων εκπροσωπείται και στα έξι από τα επτά κοινοτικά συμβούλια του Δήμου Αθήνας από το 2019.

Σημειωτέον ότι σε δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata που δημοσιεύτηκε χτες (3/10/2023) σε τηλεοπτικό σταθμό, το ποσοστό του συνδυασμού του οποίου είμαι υποψήφιος δήμαρχος καταγράφεται στο 5,5% των έγκυρων απαντήσεων.

Με δεδομένα τα παραπάνω, θεωρούμε απαράδεκτο και εκτός του ισχύοντος νομικού πλαισίου και των κανόνων δεοντολογίας και προβολής κατά την προεκλογική περίοδο τον αποκλεισμό του υποφαινόμενου υποψήφιου δημάρχου από ραδιοφωνικές, διαδικτυακές και τηλεοπτικές εκπομπές, συνεντεύξεις και συζητήσεις.

(…)

Επειδή, κατόπιν τούτων, ο αποκλεισμός τον οποίον υφίσταμαι είναι εσκεμμένος, σκανδαλώδης, και παράνομος,

Ζητώ

Να αποκαταστήσετε εντός της ημέρας, ήτοι την Τετάρτη 4/10/2023, την μέχρι τώρα παράλειψη προσκλήσεων του υποφαινόμενου υποψηφίου στον λίγο χρόνο των τριών 24ωρων που έχουν απομείνει μέχρι τη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας. (…)

Ειδάλλως, θα προχωρήσω σε όλες τις νόμιμες ενέργειες ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και των δικαστηρίων για την επιβολή των σχετικών προστίμων και την αποζημίωση της βλάβης που υφίσταμαι από τις ενέργειες/παραλείψεις σας.

Αθήνα 4.10.2023.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *