Πλήρης η αποσύνδεση στην TV των καταστροφών με τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου

Για τη συντριπτική πλειονότητα των μίντια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους τόπους που χτύπησε η κακοκαιρία, στους τόπους των πυρκαγιών και της επακόλουθης πλημμύρας, αποσυνδέονται συνειδητά από την προεκλογική περίοδο. Καμία ερώτηση, καμία έρευνα για τις ευθύνες των απερχόμενων διοικήσεων σε περιφέρειες και δήμους στη διαχείριση των αντιπλημμυρικών και των έργων γενικά. Κανένα ρεπορτάζ για τα πεπραγμένα των διοικήσεων που ζητάνε πάλι την ψήφο των κατοίκων με εξαγορά, ρουσφέτια, υποσχέσεις και εκβιασμούς. 

Οι τηλεοπτικές κάμερες συνεχίζουν να ακολουθούν το νέο «ψυχαγωγικό» πολιτικό προϊόν τους, τον Στέφανο Κασσελάκη, σε κάθε έξοδο του. Παραγγέλλονται δημοσκοπήσεις, στις ειδήσεις απαριθμούνται τα προβλήματα από τη νέα κακοκαιρία, περνάνε στα γρήγορα οι εικόνες  στις πλημμυρισμένες πόλεις της Θεσσαλίας που ξαναβούλιαξαν στη λάσπη, η απόγνωση των κατοίκων γίνεται σόου, οι καταστροφές αποδίδονται στα υψηλά χιλιοστά βροχής… 

Σε δυο εβδομάδες, στο μεταξύ, γίνονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές που αφορούν ακριβώς τη διαχείριση των πόλεων, του περιβάλλοντος, της ζωής των ανθρώπων σε αυτά ακριβώς τα προβλήματα και τις επιπτώσεις κάθε κακοκαιρίας, φωτιάς και πλημμύρας. Χιλιάδες είναι οι υποψήφιοι στις παρατάξεις που κατείχαν την εξουσία και τη διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια. Κι όμως, στον κόσμο της επικοινωνίας και της πληροφόρησης δεν υπάρχει καμία απολύτως διασύνδεση για τα προβλήματα και τις τραγικές επιπτώσεις των πλημμυρών με τα πολιτικά προγράμματα, τις ευθύνες των διοικούντων. 

Τα δε πολιτικά πρόσωπα, οι υποψήφιοι κυρίως των κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά και προβάλλονται στην τηλεόραση και στα ΜΜΕ. Ειδικά εάν πληρώσουν τις καταχωρήσεις χώρου και χρόνου, η προβολή τους είναι εξασφαλισμένη. Για πρώτη φορά δεν πρόκειται να γίνει ούτε καν αυτή η αστική τηλεμαχία ανάμεσα στους «μονομάχους» των κομμάτων εξουσίας. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές συνειδητά δεν καλύπτονται από τα μέσα ενημέρωσης επειδή ακριβώς σχετίζονται άμεσα με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και τις ευθύνες των απερχόμενων. Σε αυτή την επιχείρηση αποσιώπησης και συσκότισης είναι εντελώς κομμένα από την προβολή και κάλυψη τα σχήματα και οι παρατάξεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *