Όχι, δεν είναι όλοι “παπαγαλάκια” προπαγάνδας στην ΕΡΤ

“Κρίμα και κατάντια”, γράφει το σχήμα “Αυτοοργανωμένη Συνδικαλιστική Δράση” της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Κρίμα και κατάντια για τους παρουσιαστές των “κυβερνητικών συμβάσεων” ειδικά για τον μηχανισμό ενημέρωσης της ΕΡΤ που διαχωρίζουν την ανθρώπινη ζωή, τους ανθρώπους σε “κανονικούς” και τους “δεν πειράζει κι αν έχουν καεί ζωντανοί”, ήταν πρόσφυγες και μετανάστες. Εξάλλου ανάλογη αναφορά σε δελτίο του ΑΝΤ1 έκανε δημοσιογράφος του καναλιού τις ίδιες ημέρες.

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση-καταγγελία με την ελπίδα πως θα υπάρξει παρέμβαση και από άλλους εργαζόμενους στην κρατική ραδιοτηλεόραση…

<<Η ΕΡΤ δυστυχώς έρχεται πάλι στο προσκήνιο με αρνητικό τρόπο αναπαράγοντας την κυβερνητική γραμμή . Τη στιγμή που για πολλοστή φορά σχεδόν όλη η χώρα καίγεται και υπάρχουν μέχρι στιγμής 21 θύματα, σε δελτίο ειδήσεων του σταθμού (23/08/23) έφτασε στο σημείο, μ’ έναν ακραίο ρατσιστικό λόγο, να διαχωρίζεται η αξία της ανθρώπινης ζωής με κριτήριο την εθνικότητα. Για την ΕΡΤ είναι ευτύχημα που δε θρηνήσαμε νεκρούς ΕΚΤΟΣ από τις ταλαίπωρες και τους κακόμοιρους πρόσφυγες και μετανάστριες!

Η στάση αυτή της ΕΡΤ μας κάνει να ντρεπόμαστε αλλά εμείς μετατρέπουμε την ντροπή σε αγανάκτηση και οργή και αντιστεκόμαστε.

Καταγγέλουμε και διαχωρίζουμε τη θέση μας από αυτήν την κατάντια της ΕΡΤ. Υποστηρίζουμε μια δημόσια τηλεόραση που θα λειτουργεί ως ανάχωμα στο συνεχιζόμενο εκφασισμό της κοινωνίας.

Για εμάς όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Η αξία μιας ανθρώπινης ζωής είναι ίση είτε είσαι ντόπιος, ντόπια είτε πρόσφυγας και μετανάστρια.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 13 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΓΩΓΕΩΝ ΤΟΥΣ

Αυτοοργανωμένη Συνδικαλιστική Δράση 

Αξίζει να σημειωθεί πως η δημοσιογράφος ζήτησε με δήλωση της “συγγνώμη” (εδώ η δήλωση της) αλλά επέμενε πως η δήλωση της παρερμηνεύτηκε και όλοι(;) κατάλαβαν πως άλλο ήθελε να πει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *