Το ΑΠΕ παραπληροφορεί, η ΕΡΤ λογοκρίνει, τα δημόσια ΜΜΕ εργάζονται τέλεια στην υπηρεσία του Μαξίμου

Πολύ καλά κάνουν τη δουλειά του υποτελούς προπαγανδιστή τα δημόσια Μέσα ενημέρωσης τα οποία λειτουργούν χάρη στη χρηματοδότηση των πολιτών, μέσω του ανταποδοτικού τέλους ή απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δυο γεγονότα των δυο τελευταίων ημερών δείχνουν για μια ακόμη φορά τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην κυβέρνηση της Ν.Δ. Στην ΕΡΤ λογοκρισία για την εγκληματική ανεπάρκεια των αστυνομικών δυνάμεων στη δολοφονία του Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο διακίνηση ανυπόγραφου παραπλανητικού ρεπορτάζ προς όλα τα ιδιωτικά ΜΜΕ για το Πεδίο του Άρεως.

Στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ λογοκρίθηκαν τα όσα είπε στους τηλεοπτικούς σταθμούς ο φίλος του δολοφονημένου από τους ναζί Κροάτες Μιχάλη για την έλλειψη ασθενοφόρων καθώς-όπως είπε- “η αστυνομία είχε εγκλωβίσει τα ασθενοφόρα και την Πυροσβεστική 20 λεπτά και δεν τους άφηνε να περάσουν επίτηδες, μέχρι να σταματήσουν οι φασαρίες”. Στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ το εν λόγω απόσπασμα κόπηκε ενώ ακούστηκε κανονικά στις ειδήσεις άλλων τηλεοπτικών καναλιών!

Στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων δημοσιεύθηκε και διακινήθηκε “αφιέρωμα” για το Πεδίο του Άρεως το οποίο καταγγέλεται από την Κίνηση Πολιτών ως “παραπληροφόρηση” με ψευδή γεγονότα. Στη σελίδα της στο face book η Κίνηση Πολιτών Πεδίον του Άρεως-Το Πάρκο μας αναφέρει πως “εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί σε διάφορα ΜΜΕ (το είδαμε σε Καθημερινή και News247) ένα ανυπόγραφο “αφιέρωμα” στο Πεδίον του Άρεως του ΑΠΕ. Το “αφιέρωμα” είναι γεμάτο ανακρίβειες. Κάνει λόγο για χιλιάδες δέντρα και φυτά που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αυτή τη στιγμή στο Πάρκο, για αποκατάσταση πλακοστρώσεων ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ, για αποκατάσταση των αγωγών εκροής των υδατων ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΠΑΖΩΜΕΝΟΙ, για αποκατάσταση της ροής στην Υδάτινη Διαδρομή και πολλά ακόμα, τα οποία όσοι περπατάμε καθημερινά στο Πάρκο γνωρίζουμε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ.

Το ανυπόγραφο “αφιέρωμα” του κρατικού Πρακτορείου Ειδήσεων συνοδεύεται από video παραγωγής του Ιδρύματος Ωνάση με εικόνες από κάποιες εργασίες που είχαν γίνει κυρίως το περασμένο Φθινόπωρο και σήμερα – πολλές φυτεύσεις – δεν υπάρχουν πλέον, καθώς δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα για τη συντήρηση και το πότισμά τους.

Στο Πεδίον του Άρεως έχουν γίνει σημαντικά βήματα βελτίωσης τα τελευταία χρόνια, τα όποια όλοι και όλες αναγνωρίζουμε.

Η κατασκευή όμως μίας “μιντιακής ειδυλλιακής πραγματικότητας” κόντρα στην αλήθεια, δεν είναι ανεκτή στον Πάρκο μας και θα την αντιμετωπίσουμε με όλα τα μέσα – και πρώτα από όλα, ζητώντας από το Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων να μας τεκμηριώσει το “αφιέρωμα” που φιλοξενεί.

Είναι αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας; Βρέθηκε δημοσιογράφος στο Πάρκο και τα είδε όλα αυτά που γράφει; Ή πρόκειται για πληρωμένο διαφημιστικό κείμενο κάποιου Οργανισμού;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *