Φωτιές: Επιτέλους υπάρχει κανένας «αρμόδιος» στο υπουργείο Άμυνας – ΓΕΕΘΑ;

Με σειρά άρθρων και ρεπορτάζ η ιστοσελίδα antitheto.gr θέτει τα εύλογα ερωτήματα που απασχολούν όλους με την πυρκαγιά στην 111 πτέρυγα μάχης, μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές βάσεις στην χώρα στην Αγχίαλο. Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα με το ίδιο ερώτημα, “υπάρχει τελικά κάποιος αρμόδιος σε αυτή την κυβέρνηση να αναλάβει ευθύνες”;

Μπορεί ο Νίκος Δένδιας, φεύγοντας από το υπουργείο Εξωτερικών, να στάθηκε τυχερός και να μην χρεωθεί τα ελληνοτουρκικά. Στο υπουργείο Άμυνας, όμως, του έσκασε κιόλας η πρώτη «βόμβα» στα χέρια του. Το απαράδεκτο γεγονός να περάσει η φωτιά σε μια από τις νευραλγικής σημασίας αεροπορικές βάσεις στο «μέτωπο» του Αιγαίου, στην 111 Πτέρυγα Μάχης, στην Αγχίαλο, στη Μαγνησία.  Το πλέον απαράδεκτο είναι ότι αυτό συνέβη, ενώ μαίνεται επί διήμερο η φωτιά σε περιοχές της Μαγνησίας. Κάτι που, κανονικά, θα έπρεπε να είχε κινητοποιήσει τους πάντες και τα πάντα και να είχε σημάνει συναγερμό στο ΓΕΕΘΑ. Ακόμα χειρότερα.

Υποτίθεται ότι τέτοιες νευραλγικές σημασίας βάσεις διαθέτουν δικά τους συστήματα πυρόσβεσης. Και καλά η Πυροσβεστική, η οποία, ως ευρέως λέγεται, ολιγώρησε. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ, βλέποντας την κατάσταση που υπάρχει σε όλη τη χώρα, με τη μια πυρκαγιά να ξεσπάσει μετά την άλλη, δεν έχουν θέσει τις μονάδες, και ειδικά τις πλέον νευραλγικές, σε κατάσταση συναγερμού, προκειμένου να αντιμετωπίσουν παν ενδεχόμενο;

Καθημερινά το ΓΕΕΘΑ, με ανακοινώσεις του, φωτογραφίες και βίντεο, «βομβαρδίζει» τα ΜΜΕ, προκειμένου να αναδείξει τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατάσβεση και πρόληψη. Και, εννοείται, επιβάλλεται να δοθούντα εύσημα στους φαντάρους και τους αξιωματικούς που βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα.

Και τι συνέβη τώρα; Πιάστηκαν στον ύπνο; Είναι ποτέ δυνατόν, ωστόσο, δύο ημέρες τώρα που η Μαγνησία φλέγεται, και διαθέτει καίριας σημασίας στρατιωτικές εγκαταστάσεις (για άρματα μάχης, βάσεις για μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, κ.λ.π.), να πιάνονται οι ΕΔ στον ύπνο; Αλλά, και η Πυροσβεστική, για την οποία καταγγέλλεται χάος στην οργάνωση στη Μαγνησία, εφησύχασε θεωρώντας ότι η 111 ΠΜ έχει τα δικά της συστήματα πυρόσβεσης;

Εκτιμάται ότι ανατινάχτηκαν τρείς επίγειες αποθήκες, ενώ δεν εθίγησαν οι υπόγειες. Τα μαχητικά αεροσκάφη, μάλιστα, για κάθε ενδεχόμενο, μεταστάθμευσαν (!). Πρόκειται για μια από τις πλέον σπάνιες περιπτώσεις στην ιστορία της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Άραγε, ο κ. Ν. Δένδιας θα αναζητήσει τις ευθύνες στη ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για όλα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες (περίεργες φήμες κυκλοφορούν και για την Ρόδο) ή θα μείνει άπραγος, περιμένοντας την επόμενη καταστροφή; 

Διότι καλά είναι τα ταρατατζούμ στη μνήμη των δύο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους δίνοντας τη μάχη με τις φλόγες, αλλά τα προβλήματα είναι τόσο σοβαρά που η επικοινωνιακή εικόνα δεν αρκεί για να συγκαλύψει τη γύμνια των αρμοδίων ηγεσιών, μηχανισμών.

Δεν κρύβεται η γύμνια της ίδιας της κυβέρνησης που νομίζει ότι, με τη δύναμη της προπαγάνδας που διαθέσει στα ΜΜΕ, θα κάνει τον κόσμο να πιστέψει στη δική της εικονική πραγματικότητα ότι είναι φυσικό να καίγεται ολόκληρη η Ελλάδα (τώρα και στρατιωτικές βάσεις) εξαιτίας της … κλιματικής κρίσης.

Κρίμα, γιατί ήδη δύο νέοι άνθρωποι, οι πιλότοι του Canadair, έδωσαν τη ζωή τους. Ελπίζουμε να μην συνεχίστεί το κακό και να είναι οι τελευταίοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *