Στοχοποίηση των Reporters United και άλλων δημοσιογράφων που ερευνούν τις υποκλοπές

αναδημοσίευση από τo info-war.gr

Με ένα ανώνυμο κείμενο, γραμμένο από τον «ειδικό συνεργάτη», επέλεξε η ψηφιακή εφημερίδα Political να στοχοποιήσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφική ομάδα Reporters United και άλλους δημοσιογράφους που έχουν ερευνήσει και αποκαλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως τον Θανάση Κουκάκη και την Ελίζα Τριανταφύλλου.

Όπως καταγγέλλουν σε ανάρτησή τους οι Reporters United, το κείμενο του Political εμφανίστηκε μία μόλις ημέρα έπειτα από τη δημοσίευση ρεπορτάζ του RU για την επανεμφάνιση του πρώην επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου και ανιψιού του Κ. Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, έπειτα από την παραίτησή του λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών. Η επανεμφάνιση αυτή έγινε στην κατοικία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης, σε δεξίωση για τον εορτασμό της αμερικανικής Ημέρας Ανεξαρτησίας.

Το ανώνυμο δημοσίευμα του Political μιλά για «αυτόκλητους εισαγγελείς» και «κατά παραγγελία έρευνες με σκοπό τη “δολοφονία” χαρακτήρων» από τους Reporters United, ενώ κάνει λόγο και για «μονοθεματική και εμμονική» έρευνά τους για τις υποκλοπές, αγνοώντας πως η δημοσιογραφική ομάδα δραστηριοποιείται και σε σειρά άλλων θεμάτων, όπως το προσφυγικό, η δραστηριότητα εφοπλιστών, οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι (προ των Τεμπων) και οι πλειστηριασμοί κατοικιών.

Μοναδικό «στοιχείο» που προσφέρει το ανώνυμο δημοσίευμα για αυτούς τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς, είναι πως ο Χριστόφορος Κάσδαγλης, εκ των δημιουργών της ομάδας, ήταν σύμφωνα με το Political «κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ». Στην πραγματικότητα, όπως απαντούν οι Reporters United στην ανάρτησή τους, o δημοσιογράφος δεν ήταν ποτέ στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή κομματικός δημοσιογράφος, αλλά υποψήφιος συνεργαζόμενος με το κόμμα τον Ιανουάριο του 2015, τέσσερα χρόνια προτού δημιουργηθούν οι RU.

Μάλιστα, το Political δεν απευθύνθηκε στους Reporters United πριν από αυτό το άνευ στοιχείων δημοσίευμα — λέει μόνο πως «από εδώ και πέρα» θα ξεκινήσει «έρευνα για τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους» και θα αποστείλει emails «θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα και ζητώντας απαντήσεις μέσα σε διάστημα 24 ωρών».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοσιογραφική ομάδα έχει γίνει στόχος έπειτα από τις αποκαλύψεις της για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Τον περασμένο Νοέμβριο, είχε λάβει ένα «περίεργο μέιλ» με ερωτήματα για την οικονομική της διαφάνεια, από έναν μυστηριώδη αποστολέα που δήλωνε πως εκπροσωπούσε μια προχειροφτιαγμένη ιστοσελίδα χωρίς δημοσιευμένες έρευνες, της οποίας το όνομα παρέπεμπε στο γερμανικό μέσο Deutsche Welle. Όπως κατάγγειλαν τότε οι RU, ορισμένα εκ των ερωτημάτων «περιείχαν λεπτομερή γνώση φορολογικών δεδομένων που δεν είναι δημόσια προσβάσιμα — η πρόσβαση σε αυτά θα μπορούσε να εξασφαλιστεί μόνο εκ των έσω, μέσω του συστήματος Τaxis και της ΑΑΔΕ».

Το Political είχε επιχειρήσει ξανά στο παρελθόν να συκοφαντήσει τους Reporters United, ενώ λίγη ώρα έπειτα από τη δημοσίευση αυτού του ανώνυμου κειμένου, αναρτήθηκε νέο, με στόχο των γενικόλογων και αβάσιμων υπονοιών τον Θανάση Κουκάκη, που εκτός από δημοσιογράφος που ασχολείται με το σκάνδαλο των υποκλοπών, υπήρξε και θύμα τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ψηφιακή εφημερίδα Political έχει ιδιαίτερα φιλοκυβερνητικό προφίλ — μάλιστα, στον εορτασμό του ενός χρόνου λειτουργίας της τον Δεκέμβριο του 2021, η κυβέρνηση της ΝΔ εκπροσωπούνταν από πολυάριθμα στελέχη, με 10 υπουργούς και 11 υφυπουργούς να μιλούν ή να παρίστανται και με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να αποστέλλει χαιρετισμό. Από το δημοσίευμα για την εκδήλωση, ξεχωρίζει ένα μονάχα όνομα εκπροσώπου αντιπολιτευόμενου κόμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *