Οι άμεσες επιπτώσεις εκλογών στα media και οι διορισμοί δημοσιογράφων..

 

Η μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και η μη είσοδος του ΜέΡΑ25 στη Βουλή έχουν επιπτώσεις στα ΜΜΕ. Ήδη ανακοινώθηκε πως κλείνει ο ραδιοφωνικός ιντερνετικός σταθμός Ράδιο Μέρα και απολύονται ορισμένοι από τους εργαζόμενους του. Όπως όλα δείχνουν ο ινετρνετικός ραδιοφωνικός σταθμός θα λειτουργήσει πριν τις Ευρωεκλογές με εθελοντές χωρίς εργαζόμενους.

Στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί έντονος προβληματισμός για την επόμενη ημέρα, καθώς αναμένεται περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης του ομίλου που περιλαμβάνει την εφημερίδα Αυγή και το ραδιόφωνο Στο Κόκκινο. Τα δυο μέσα ωστόσο είναι χρήσιμα και αναγκαία στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά αυτή τη περίοδο καθώς η μιντιακή υπεροπλία της Ν.Δ έχει σαρώσει την ενημέρωση.

Η κυβέρνηση των 63 υπουργών και υφυπουργών στο μεταξύ ανοίγει την πόρτα για διορισμό-προσλήψεις δεκάδων δημοσιογράφων, «παιδιών της ΝΔ». Κάθε υπουργός έχει τη δυνατότητα απασχόλησης δυο δημοσιογράφων, εκτός από τις προσλήψεις για τα γραφεία Τύπου. Θυμίζουμε πως οι συνδικαλιστικές ενώσεις απαίτησαν ακινήτων πέτυχαν την απασχόληση δημοσιογράφων και σε γραφεία υφυπουργών, περιφέρειες και δήμους. Οι “διορισμένοι” δημοσιογράφοι συνεχίζουν και παρέχουν κανονικά δημοσιογραφική εργασία και στα ιδιωτικά ΜΜΕ χωρίς κανείς να ενοχλείται…

Στον αντίποδα αυτών των νέων διορισμών και μετακινήσεων, αναμένεται η απομάκρυνση επίσης πολλών δημοσιογράφων που είχαν τοποθετηθεί σε θέσεις διαφόρων οργάνων από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΜεΡΑ25.

Εξελίξεις θα υπάρξουν και στην ΕΡΤ, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό εξαρτώνται από το αν θα παραμείνει στο Ραδιομέγαρο ο πρόεδρος του ΔΣ, Κ. Ζούλας. Ήδη, πάντως, στην ΕΡΤ3 οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν 3ωρες στάσεις εργασίας την περασμένη εβδομάδα ενάντια στη διαρκή υποβάθμιση του ειδησεογραφικού προγράμματος του καναλιού. Κατά τις δυο προεκλογικές περιόδους η ΕΡΤ3 λειτούργησε ως αναμεταδότης του ελεγχόμενου προγράμματος της ERT News. Ακόμη κι αν δεν βάλουν λουκέτο στο τρίτο κρατικό κανάλι ο περιφερειακός χαρακτήρας του έχει υπονομευτεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *