Μετά τους δημοσιογράφους προαναγγέλουν την “εξαφάνιση” ιστοσελίδων που κάνουν έρευνα-ρεπορτάζ

Το καθεστώς των αγωγών εναντίον δημοσιογράφων και ΜΜΕ που επιμένουν στην έρευνα και στο ρεπορτάζ άπλωσε τα δίχτυα της καταστολής σε οποιαδήποτε φωνή κάνει αποκαλύψεις στα μίντια. Μετά τους δημοσιογράφους μαθαίνουμε πως στόχος πλέον γίνονται ολόκληρες ιστοσελίδες. Μάλιστα την αναγγελία “εξαφάνισης” τους αναλαμβάνουν άλλα μίντια και δημοσιογράφοι! Η ιστοσελίδα tvxs.gr καταγγέλλει πως η εφημερίδα “Τα Νέα” προαναγγέλλει την “εξόντωση” της ιστοσελίδας μετά από μήνυση και αγωγή για το “σκάνδαλο της UNISEF”. Σκάνδαλο που αποκάλυψε η δημοσιογράφος Φωτεινή Λαμπρίδη, έλαβε μεγάλη δημοσιότητα και προκλήθηκε έρευνα, ενώ η ανακριτική διαδικασία για σωρεία παραβιάσεων βρίσκεται σε εξέλιξη. Η δημοσιογράφος ωστόσο δέχθηκε μήνυση και αγωγή για το ρεπορτάζ της. Όπως γράφει το tvxs: “Η δίκη που αφορά το ποινικό μέρος πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου και καταδικάστηκαν -πρωτόδικα!- το tvxs και η συντάκτρια σε 18 μήνες φυλάκισης παρά την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα” Η εφημερίδα “Τα Νέα” δείχνει να γνωρίζει και την απόφαση της αστικής δίκης (slapp) η οποία φυσικά δεν βγήκε ακόμη.

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα:

<< Ο αρθρογράφος (σημ. των ΝΕΩΝ) ο οποίος είχε άμεση πληροφόρηση για τη δίκη, αποσιωπά τις σημαντικές παρεμβάσεις του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να αναβληθεί η δίκη καθώς η έρευνα για το σκάνδαλο UNICEF είναι σε εξέλιξη. Η έδρα δεν έκανε δεκτό το αίτημα αλλά ούτε την πρόταση του για αθώωση, λόγω αμφιβολιών. Ο αρθρογράφος μιλάει για την κατάντια της δημοσιογραφίας και την ίδια στιγμή γράφει πως το tvxs καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση του μακαρίτη Κανελλόπουλου, ενώ η δίκη αφορούσε τη μήνυση του κ. Φελώνη.

Τέλος με τη φράση του «Το σημαντικό είναι ότι οσονούπω έρχεται και η απόφαση για την αγωγή που έχει ασκηθεί εις βάρος του TVXS, το οποίο θεωρείται από τα “υποδείγματα” της συριζαϊκής “δημοσιογραφίας”…» προδικάζει έμμεσα την απόφαση του αστικού δικαστηρίου από το οποίο ο κ. Φελώνης ζητά από το site και τη συντάκτρια μας 200.000 ευρώ. Προδικάζει με άλλα λόγια την εξόντωση και της δημοσιογράφου και του site.

Αποσιωπά επίσης τις ανακοινώσεις συμπαράστασης στη συντάκτρια του tvxs, τόσο της ΕΣΗΕΑ που μιλά για αγωγή SLAPP (καταχρηστικές αγωγές με στόχο τη φίμωση και τον εκφοβισμό δημοσιογράφων) όσο και του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την ελευθερία του Τύπου.

Ολόκληρο το δημοσίευμα το διαβάζετε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *