Δεν κλείνει (;) το Documento, όχι στις απολύσεις λένε οι εργαζόμενοι

Ομόφωνα ψηφίστηκε στη σημερινή γενική συνέλευση των εργαζόμενων στο Documento και το Κουτί της Πανδώρας στην ΕΣΗΕΑ το παρακάτω ψήφισμα. Το κλίμα έντασης των τελευταίων ημερών καταλάγιασε και το ψήφισμα με το οποίο δηλώνεται ότι οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται απολύσεις και αγωνίζονται για τα εργασιακά δικαιώματα τους μαζί με τον συνδικαλιστικό εκπρόσωπο, ψηφίστηκε ομόφωνα από 49 δημοσιογράφους της συνέλευσης. Ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης που μίλησε με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ μετέφερε την πρόθεση του είναι για συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας!

Ψήφισμα συνέλευσης 12/06/2023

Οι εργαζόμενοι στο Documento, το documentonews.gr και το koutipandoras.gr μετά και τη δήλωση του εκδότη προς την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των εργαζομένων ότι η πρόθεσή του είναι να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας αποφάσισαν τα εξής:

  1. Επιθυμία όλων είναι να μείνει ανοιχτή η εφημερίδα σε κλίμα ενότητας και αποκλιμάκωσης της έντασης, συνεχίζοντας να εργαζόμαστε σε καθεστώς δημοσιογραφικής ελευθερίας της έκφρασης και τήρησης της δεοντολογίας.
  2. Δεν θα δεχτούμε καμία απόλυση.
  3. Αγωνιζόμαστε για τα εργασιακά μας δικαιώματα, όλοι οι εργαζόμενοι μαζί με τον εκλεγμένο εκπρόσωπό μας.
  4. Είναι αναγκαίο να παραμείνει ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του εκδότη και του εκπροσώπου των εργαζομένων.
  5. Καλούμε τον εκδότη να ενημερώσει το σύνολο των εργαζομένων για το μέλλον του ομίλουDocumento.

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε ομόφωνα από 49 εργαζόμενους του ομίλου Documento

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *