Ο Σκέρτσος ανέλαβε και επίσημα την ευθύνη …αρχισυνταξίας στα ελληνικά ΜΜΕ

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Α. Σκέρτσου “Ασχολούμαστε με αυτή την κατάταξη, παρά την εμφανή έλλειψη στοιχειώδους αξιοπιστίας στα κριτήρια αξιολόγησης, διότι η ελευθερία του Τύπου είναι πολύ σοβαρό αγαθό δημοκρατίας ώστε να το αφήνεις σε “ρεπόρτερ χωρίς σύνορα”, που αντίθετα με τον τίτλο τους ζουν μέσα σε κλειστά σύνορα ιδεών», καταδεικνύει αυτό που όλοι μας γνωρίζουμε και λίγοι παραδέχονται. Το Μαξίμου είναι ο πραγματικός αρχισυντάκτης των συστημικών ΜΜΕ στη χώρα και οι συνδικαλιστικές ενώσεις που παρακολουθούν άφωνες και άπραγες, οι καλύτεροι-έως τώρα- συνεργάτες αυτής της κυβέρνησης.

Διαβάζω πως η δήλωση του Α. Σκέρτσου είναι ντροπιαστική για τον κλάδο και την δημοσιογραφία. Προφανώς είναι αλλά υπάρχει άραγε, ασκείται δημοσιογραφία στα ελεγχόμενα από το Μαξίμου μίντια; Μήπως αυτά τα μίντια δεν αναρτούν, δημοσιοποιούν, αντιγράφουν και προβάλλουν τις ειδήσεις όπως ακριβώς στέλνονται από την ομάδα επικοινωνίας του Μαξίμου;

Μήπως αυτό το αθηναϊκό Πρακτορείο με διευθυντή “δημοσιογράφο” ταγμένο στη Ν.Δ και διοίκηση στην οποία μετέχουν “συνδικαλιστές δημοσιογράφοι”, δεν αναπαράγει κάθε λέξη των κυβερνώντων, στέλνοντας τα κείμενα αυτά ως “ειδήσεις-περιεχόμενο” σε όλα τα media.

Μια χαρά δήλωση έκανε ο Α. Σκέρτσος για την 107η θέση Ελευθερίας ΜΜΕ του παγκόσμιου δείκτη των Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα. Κουμάντο στα εγχώρια ΜΜΕ δεν αποδέχεται η κυβέρνηση από κανέναν διεθνή οργανισμό, εξάλλου αυτή η κυβέρνηση τα και τους θρέφει…

Η επίμαχη ολόκληρη η αναφορά του Κυβερνητικού εκπροσώπου ακολουθεί παρακάτω:

«Κατά τους “ρεπόρτερ χωρίς σύνορα”, η ελευθερία του Τύπου ανθεί σε στρατιωτικά και αυταρχικά καθεστώτα ή σε χώρες που σπαράσσονται από εμφύλιους πολέμους, όπως η Μπουρκίνα Φάσο που βρίσκεται στη θέση 58 της φετινής τους κατάταξης ως προς την ελευθερία του Τύπου, η Γουινέα που βρίσκεται στη θέση 85, η Σιέρα Λεόνε και η Γουινέα Μπισάου στις θέσεις 74 και 78 αντίστοιχα. Αντίθετα, κατά την ίδια οργάνωση, ο Τύπος “υποφέρει” στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες που έχουν βαθιά ριζωμένο τον σεβασμό στην ελευθερία και ανεξαρτησία των δημοσιογράφων, όπως η Ελλάδα, την οποία κατατάσσει στη θέση 107 (!!!)».

Ο Σκέρτσος, ένας άνθρωπος του οποίου το βιογραφικό δεν αναφέρει τίποτα περισσότερο από τις θέσεις στις οποίες τοποθετήθηκε για να υπηρετήσει την άρχουσα τάξη, τολμάει με λίγα λόγια να καταφερθεί εναντίον ενός οργανισμού που συντάσσει εκθέσεις για την Ελευθερία του Τύπου σε όλο τον κόσμο. Ενώ, από την θέση που υπηρετεί τώρα ο ίδιος, έχει υποχρέωση να προφυλάσσει την ακεραιότητα του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Στα highlights της πολιτικής καριέρας του Άκη Σκέρτσου ήταν όταν τον δάγκωσε ο Πρώτος Σκύλος της χώρας, ο Πίνατ, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο πως και οι εχθροί του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των αποκαλούν με το ίδιο όνομα, λόγω της στενής του σχέσης με τον Πρωθυπουργό.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Άκη Σκέρτσου, όπου χαρακτηριστικά χρησιμοποιεί το όνειδος της θέσης 107 για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ 25. Ως σχόλιο να αναφέρουμε μόνο πως στην ανακοίνωση ο Εκπρόσωπος Τύπου αναφέρει πως «η ελευθερία του Τύπου είναι πολύ σοβαρό αγαθό δημοκρατίας ώστε να το αφήνεις σε “ρεπόρτερ χωρίς σύνορα”», ίσως στην πιο προκλητική και «σας κοροϊδεύω στα μούτρα σας» δήλωση των τελευταίων 15 ετών. Υποθέτουμε πως την Ελευθερία του Τύπου την προασπίζουν άτομα σαν τον κύριο Σκέρτσο, που δεν υπάρχει μια δήλωση του Πρωθυπουργού που να μην περνά από το Γραφείο του πριν δημοσιευθεί. Ακόμα και οι λεκτικές υπερβολές ας έχουν κάποιο όριο, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που εξαγριώνονται με αυτού του είδους το θράσος.

«Κατά τους “Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα” η ελευθερία του Τύπου ανθεί σε στρατιωτικά και αυταρχικά καθεστώτα ή σε χώρες που σπαράσσονται από εμφύλιους πολέμους, όπως η Μπουρκίνα Φάσο που βρίσκεται στη θέση 58 της φετινής τους κατάταξης ως προς την ελευθερία του Τύπου, η Γουινέα που βρίσκεται στη θέση 85, η Σιέρα Λεόνε και η Γουινέα Μπισάου στις θέσεις 74 και 78 αντίστοιχα. Αντίθετα, κατά την ίδια οργάνωση, ο Τύπος “υποφέρει” στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες που έχουν βαθιά ριζωμένο τον σεβασμό στην ελευθερία και ανεξαρτησία των δημοσιογράφων, όπως η Ελλάδα την οποία κατατάσσει στη θέση 107 (!!!).

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τύπος και τα ΜΜΕ θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση αν είχε δημιουργηθεί το ΣΥΡΙΖΑ channel με τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα. Ευτυχώς το ανεξάρτητο ΕΣΡ αλλά και το ανώτατο ειδικό δικαστήριο είχαν διαφορετική άποψη και μας γλύτωσαν από τέτοιου τύπου “ελευθερία”.

Το να συγκρίνεται η Ελλάδα, όπου ακόμη και το ρυπαρό “Μακελειό” κυκλοφορεί ελεύθερα, με απολυταρχικά, σκοταδιστικά καθεστώτα, απλώς χαρακτηρίζει τους συντάκτες της έκθεσης.

Σε αυτούς που ονειρεύονται, λοιπόν, απολυταρχικά καθεστώτα ως “παράδεισους” για την ελευθερία του Τύπου, ένα έχουμε να πούμε:

Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία είναι πάντα εύθραυστη και “δυστυχώς ποτέ δεν είναι αρκετή”. Γι’ αυτό και χρειάζεται συνεχή φροντίδα, μνήμη και αγώνες για να την προστατεύουμε από τους εχθρούς της. Όπως δηλαδή ο αγώνας που κερδίσαμε χθες, με απόντες τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, μετά την απόφαση με συντριπτική πλειοψηφία του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει στην εγκληματική οργάνωση – κόμμα του Η. Κασιδιάρη να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών και την εκ νέου είσοδό του στη Βουλή.

ΥΓ. “Ασχολούμαστε με αυτή την κατάταξη, παρά την εμφανή έλλειψη στοιχειώδους αξιοπιστίας στα κριτήρια αξιολόγησης, διότι η ελευθερία του Τύπου είναι πολύ σοβαρό αγαθό δημοκρατίας ώστε να το αφήνεις σε “ρεπόρτερ χωρίς σύνορα”, που αντίθετα με τον τίτλο τους ζουν μέσα σε κλειστά σύνορα ιδεών»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *