Την εργασιακή βαρβαρότητα και πλήρη απαξίωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος αναδεικνύει μια πρόσφατη καταγγελία που κατατέθηκε στην Ομοσπονδία δημοσιογράφων (ΠΟΕΣΥ) και την ΕΣΠΗΤ από γνωστό δημοσιογράφο ο όποιος έως πρόσφατα εργαζόταν στην ιστοσελίδα Hellas Journal-hellasjournal.com. (Τα στοιχεία της καταγγελίας βρίσκονται στη διάθεση του blog αλλά αναμένουμε την επίσημη συνδικαλιστική παρέμβαση). Το μείζον ζήτημα που προκύπτει από την καταγγελία είναι ότι ο δημοσιογράφος που απολύθηκε μέσω What’s Up μετά από αρκετές απόπειρες λογοκρισίας των κειμένων του, μετά από επιχείρηση συκοφάντησης του για ρεπορτάζ, μετά από κατηγορία πως είναι “ανεπαρκής”, απομακρύνθηκε από άλλον δημοσιογράφο ο οποίος προήλθε από το γραφείο Τύπου του μεγάρου Μαξίμου ως “αρχισυντάκτης- διευθυντής σύνταξης”!
Παράλληλα η επίσημη καταγγελία του φέρνει τις συνδικαλιστικές ενώσεις μπροστά στο φαινόμενο των διαδικτυακών ιστοσελίδων που λαμβάνουν κρατική διαφήμιση αλλά δεν έχουν μισθολόγιο στην Ελλάδα! Το πως μπορεί αυτό να συμβαίνει είναι προς διερεύνηση από τις ενώσεις. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, έχει ως “εκδότη” αμερικάνικη εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη η οποία …δεν μπορεί να ασφαλίζει προσωπικό από την Ελλάδα. Ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι είναι ανασφάλιστοι και λαμβάνουν τις απολαβές τους “χέρι με χέρι”, από άγνωστες πηγές και με άγνωστους τρόπους. Παρόλα αυτά η ιστοσελίδα λαμβάνει ενισχύσεις και κρατικές διαφημίσεις.
Η λογοκρισία σε κείμενα του, άρχισε με τον ερχομό του “αρχισυντάκτη του Μαξίμου ” Γ.Δ. από τον έχει Οκτώβριο του 2022, συνήθως σε αναρτήσεις που αφορούσαν θέματα της αντιπολίτευσης, του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά τον Δεκέμβριο του 2022 διεκόπη εξ’ αποστάσεως η συνεργασία του με την ιστοσελίδα χωρίς επαρκή αιτία.