Έκτακτη ενημέρωση για τον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου

Ο ευρισκόμενος στη 16η μέρα (από 19/12) απεργίας πείνας και δίψας Θάνος Χατζηαγγέλου διατρέχει άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του. Η κατάσταση της υγείας του είναι σε οριακό σημείο και επιβαρύνεται ώρα με την ώρα, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του νοσοκομείου Σερρών. O Θάνος Χατζηαγγέλου έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας και δίψας από τις 19/12 μετά την μεταγωγή του με όρους απαγωγής, από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών, χωρίς να του γνωστοποιηθεί ο λόγος της μεταγωγής του και χωρίς να του επιτραπεί κατά τη μεταφορά οποιαδήποτε επικοινωνία. Φορείς και συλλογικότητες έχουν κινητοποιηθεί και καλούν σε άμεσες ενέργειες για να σωθεί ο Θάνος Χ., ο οποίος αξιοπρεπώς διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμά του.

Γι αυτό, καλούμε σε έκτακτη ενημέρωση αύριο το πρωί Τετάρτη 4/1 στις 11:00 στο ΕΚΘ, όπου θα μιλήσουν:

-ο προσωπικός γιατρός του και μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης Γιάννης Ράπτης,

-ο δημοσιογράφος του infolibre και μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ Μπάμπης Μπίκας,

-μέλος της ΕΝΙΘ,

-ο δικηγόρος Βασίλης Τσιγαρίδας και μέλος του ΔΣ του ΔΣΘ, πρόεδρος της Επιτροπής Δημοκρατικών Θεσμών ΔΣΘ και μέλος της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης,

-η Λουκία Αργυριάδου, δημοτική σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης και μέλος του δημοτικού σχήματος «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής»,

-εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων,

-και θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και μέλος του Ασύνταχτου Τύπου Βαγγέλης Σπυριδωνίδης.

Εναντίον του εκτρωματικού νέου σωφρονιστικού κώδικα οι δράσεις εντός των φυλακών από αγωνιστές είχαν εντατικοποιηθεί και η εκδικητική και κατασταλτική κρατική πολιτική απέναντι στον Θ. Χατζηαγγέλου αλλά και στους κρατούμενους στο σύνολό τους, έχει οδηγήσει και σε περισσότερες απεργίες πείνας.

Το κράτος πεισματικά αρνείται να κάνει αποδεκτό το αίτημα του απεργού να μεταφερθεί πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού, απ’ όπου μετήχθη βιαίως και εκδικητικά στις φυλακές Νιγρίτας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *