Γράφει στη σελίδα του στο fb ο Γιάννης Χρυσοβέργης
Πριν από δυο περίπου χρόνια, στις αρχές του 2021 για την ακρίβεια, διαπίστωσα «παράξενες» εξαφανίσεις από των τοίχο μου αναρτήσεών μου με έντονα επικριτικό για την παρούσα κυβέρνηση περιεχόμενο.Η επανεμφάνιση των εν λόγω αναρτήσεων στον τοίχο μου απαιτούσε μια χρονοβόρα αναζήτηση στο ιστορικό των αναρτήσεών μου για να τις επαναφέρω τελικά.
Όταν εξέφρασα με σειρά σχετικών αναρτήσεων τον προβληματισμό μου γι’ αυτές τις «μυστηριώδεις» εξαφανίσεις και τις απέδωσα στον «κ. Τάκη τον Αλγόριθμο, που προσελήφθη στο ελληνικό Facebook με σημείωμα της Πειραιώς» υπήρξαν αρκετοί φίλοι μου που με κατηγόρησαν για λαϊκισμό και για ασχετοσύνη σε θέματα νέων τεχνολογιών και μου εξήγησαν ότι «όλα οφείλονται σ’ ένα βλακώδη, όπως τον χαρακτήρισαν, αλγόριθμό του Facebook».
Η ένστασή μου ότι οι αλγόριθμοι δεν είναι αυθύπρακτοι αλλά μαθηματικά εργαλεία που τα εκπονούν ανθρώπινα μυαλά και τα φτιάχνουν ανθρώπινα χεράκια με συγκεκριμένες απόψεις περί ελευθερίας και ατομικών δικαιωμάτων από το ένα αυτάκι τους μπήκε κι από το άλλο βγήκε (οι περισσότεροι από τους ανωτέρω είναι προοδευτικοί τίγκα Μενουμευρωπαίοι, επιχαίρουν για την «Ευρωπαϊκή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ» και φυσικά πρόθυμοι να υπερασπιστούν την Ουκρανία μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματος των Ουκρανών»).
Όμως η επιβεβαίωση των υποψιών μου ήρθε έμμεσα και από έναν συντηρητικό δημοσιογράφο, το Μανώλη Κοττάκη, διευθυντή της υπερσυντηρητικής εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, ο οποίος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας της Κυριακής 2 Οκτωβρίου αναφέρεται σε «παρέμβαση Μητσοτάκη σε Google και Facebook για να μπλοκάρει αποκαλύψεις σχετικά με τις υποκλοπές σε προεκλογική περίοδο». (βλ. https://www.protoselidaefimeridon.gr/politikes/estia/22-10-2 )
Υπό φυσιολογικές συνθήκες και σε μια φυσιολογική κοινοβουλευτική δημοκρατία, το εν λόγω πρωτοσέλιδο θα είχε προκαλέσει αφ’ ενός την άμεση διάψευση του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού -που δεν υπήρξε- αφ’ ετέρου διερεύνηση της καταγγελίας, τόσο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Δικαιοσύνης.
Η Ελλάδα όμως έχει πάψει να είναι φυσιολογική κοινοβουλευτική Δημοκρατία και η μεν παρακολούθηση του ηγέτη του τρίτου σε εκλογική δύναμη κόμματος θεωρείται ότι «καλύπτεται από απόρρητο για λόγους εθνικής ασφάλειας» ο δε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει να διερευνηθεί όχι γιατί, κατά παράβαση ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ των θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος, παρακολουθείται ένας πολιτικός ηγέτης αλλά γιατί η συγκεκριμένη πληροφορία διέρρευσε από την ΕΥΠ.
Οπότε, υπό αυτές τις συνθήκες, η καταγγελία του Μανώλη Κωττάκη είναι παραπάνω από πιθανή και, φυσικά, ο κ. Τάκης Αλγόριθμος, δυστυχώς για όλους μας, ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ.