Νέα στάση εργασίας στα κρατικά ΜΜΕ, απέχει “απεργοσπαστικά” πάλι η ΕΣΗΕΜΘ

Για αύριο προκηρύχθηκε νέα στάση εργασίας στα κρατικά ΜΜΕ από τις 12.00 ως τις 4.00 το απόγευμα από την ΕΣΗΕΑ. Η απεργοσπαστική στάση της διοίκησης της ΕΡΤ με επικεφαλής τον διορισμένο πρόεδρος από το Μαξίμου Κ. Ζούλα έχει δημιουργήσει κλίμα έντασης με την ΕΣΗΕΑ να δηλώνει αποφασισμένη να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις για την υπογραφή της Κ.Υ.Α που περιλαμβάνει και οικονομικά αιτήματα. Κι αυτή τη φορά το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ αρνήθηκε να λάβει απόφαση για συμμετοχή στη στάση εργασίας της Δευτέρας 4 Ιουλίου, με αποτέλεσμα να δίνεται ξανά η δυνατότητα στη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης και του Αθηναϊκού Πρακτορείου να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό με τις ειδήσεις της ΕΡΤ 3. Μια αιτία για αυτή την άρνηση διαβάζουμε στις

Τυπολογίες σήμερα.  Όπως γράφει η ιστοσελίδα υπάρχει “διάσπαση του μετώπου” ανάμεσα στις δημοσιογραφικές ενώσεις.

Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περιφερειακές ενώσεις και η ΕΣΗΕΜΘ έχουν ζητήσει να συνυπογράψουν μαζί με την ΕΣΗΕΑ την ΚΥΑ με την κυβέρνηση. Έλαβαν δε τη διαβεβαίωση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δημήτρη Γαλαμάτη ότι αν δεν αποδεχθεί η ΕΣΗΕΑ τη συνυπογραφή της ΚΥΑ, τότε θα γίνει ξεχωριστή πράξη συμφωνίας με τις περιφερειακές ενώσεις και την ΕΣΗΕΜΘ! 

Κατά πληροφορίες μας το περασμένο Σάββατο ήταν προγραμματισμένη συνάντηση των προέδρων της περιφερειακών ενώσεων με τον γενικό γραμματέα Δ. Γαλαμάτης στο Βόλο. Η άρνηση της ΕΣΗΕΜΘ να κηρύξει στάση εργασίας για να γίνουν αποδεκτά και τα οικονομικά αιτήματα των δημοσιογράφων, καταδεικνύει το μεγάλο βαθμό εξάρτησης και υποταγής των συνδικαλιστικών φορέων στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την αυριανή στάση εργασίας στα κρατικά ΜΜΕ.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ αποφάσισαν την κήρυξη στάσης εργασίας τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022, από ώρα 12.00 έως 16.00 σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου, Κανάλι Βουλής).

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις μας αποτελούν την απάντηση στην ολιγωρία και την αδιαλλαξία για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας για βελτίωση των θεσμικών και οικονομικών όρων εργασίας των δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ.

Παρά τις μεθοδεύσεις της διοίκησης της ΕΡΤ στην προειδοποιητική μας απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Ιουνίου 2022, την οποία προσπάθησε να ματαιώσει με την προσφυγή της στα δικαστήρια, η αγωνιστική μας εγρήγορση δεν κάμπτεται και συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση.

Η επίθεση, που έχει ουσιαστικά δεχτεί ο δημοσιογραφικός κόσμος μετά την εξέλιξη της πολύμηνης διαπραγμάτευσης, με απάντηση για μηδενικές αυξήσεις δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια παρά μόνο την κλιμάκωση των απεργιακών μας κινητοποιήσεων.

Οι Δημοσιογράφοι δεν πρόκειται να δεχθούν περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου, που αγγίζει πλέον τα όρια της εξαθλίωσης και θα εξαντλήσουν με ενότητα και αποφασιστικότητα όλα τα αγωνιστικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *