Παράνομες και καταχρηστικές οι 25 απολύσεις στο TV Μακεδονία

Το Δ.Σ της ΕΤΙΤΒΕ με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζει την έκδοση δύο αποφάσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με τις οποίες ακυρώθηκαν ως καταχρηστικές τις απολύσεις είκοσι δύο (22) τεχνικών και τριών (3) διοικητικών υπαλλήλων του τηλεοπτικού σταθμού TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και υποχρεώθηκε η διοίκηση της εταιρίας στην επαναπασχόλησή τους. 

Οι εν λόγω εργαζόμενοι είχαν απολυθεί αιφνιδιαστικά και χωρίς την τήρηση της προηγούμενης διαβούλευσης που επιβάλλει ο νόμος με το πρόσχημα της μεταφοράς της έδρας του τηλεοπτικού σταθμού στην Αθήνα.

Παρά τα επανειλημμένα διαβήματα και τις διαμαρτυρίες μας στην Επιθεώρηση Εργασίας, η διοίκηση του σταθμού κράτησε αδιάλλακτη στάση, αρνήθηκε την οποιαδήποτε συζήτηση και ενέμεινε στις απολύσεις των εργαζομένων πολλοί από τους οποίους εργάζονταν για περισσότερα από 20 έτη στον σταθμό. Ως Δ.Σ δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε μέχρις εσχάτων τον δίκαιο αγώνα των μελών μας κατά των αυθαίρετων απολύσεων και θα εξαντλήσουμε κάθε νομικό ή συνδικαλιστικό μέσο για την οριστική τους δικαίωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *