Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών: Έκκληση σε ΕΣΡ- ΕΣΗΕΑ να μπει τέλος στην “ανθρωποφαγία”

Η Πρωτοβουλία κατά των γυναικοκτονιών στην οποία μετέχουν 22 οργανώσεις ζητά την παρέμβαση ΕΣΡ για να σταματήσει η “ανθρωποφαγία των ΜΜΕ στην υπόθεση της Πάτρας”. Καλούν επίσης την ΕΣΗΕΑ να παρέμβει για η δεοντολογία ενάντια στη “σκύλευση” πάνω σε νεκρά παιδιά.

«Στα ελληνικά και όχι μόνο σπίτια παίζει αδιάκοπα η είδηση που σκορπάει φρίκη στους μεγάλους, πόνο και τρόμο στα παιδιά. Ο φόνος- οι φόνοι-; παιδιού από τα χέρια της μητέρας φεύγει πέρα από τα όρια και της πιο νοσηρής φαντασίας και δεν είμαστε στο αρχαίο θέατρο να περιμένουμε την αυλαία της κάθαρσης», σημειώνει η “Πρωτοβουλία” στην έκκληση της προς το ΕΣΡ.

Αναφέρει πως περιμένει την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ για την «αποτροπή της αντιδεοντολογικής ενημέρωσης, ώστε να μην υποκινούνται ακραίες και επικίνδυνες αντιδράσεις» γιατί ο «λόγος ανήκει μόνο στην υπεύθυνη ενημέρωση των  εντεταλμένων αρχών και των επιστημόνων εκπροσώπων της ιατροδικαστικής και ιατρικής  κοινότητας».

«Ας μην κάνουμε τα πράγματα χειρότερα, ας προφυλάξουμε την κοινωνία από την ακρότητα με την εμπορευματοποίηση του δράματος. Η σκύλευση πάνω στο νεκρό παιδικό σωματάκι για λόγους ακροαματικότητας και μόνο τείνει να αφαιρεί κάθε ίχνος σεβασμού και ανθρωπιάς.

Κάθε γυναίκα, κάθε άντρας ας  μείνουμε με  τη σιωπή και ίσως ένα καυτό δάκρυ  συμμέτοχες/οι στο καθολικό πένθος. Αργότερα θα έρθει η ώρα των υπεύθυνων αναλύσεων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *