Η πώληση του 30% των μετοχών του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ Ελλάδας στο αραβικών συμφερόντων όμιλο του MBC Group, φέρνει κεφάλαια ύψους 225 εκατ. ευρώ. Ρευστότητα που σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις του ομίλου ΑΝΤ1 θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή “υπερσύγχρονων studio και υποδομών διεθνών προδιαγραφών για την προσέλκυση τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών από ολόκληρο τον κόσμο”.
Η συμφωνία πώλησης μεριδίου του ΑΝΤ1 για πρώτη φορά από τον όμιλο Κυριακού, σύμφωνα με τις “Τυπολογίες” , αλλάζει τα δεδομένα στην Ελληνική Τηλεόραση και φυσικά δημιουργεί έναν ισχυρό πόλο οπτικοαακουστικής παραγωγής με την αξιοποίηση των ενισχύσεων του ΕΚΟΜΕ για ελληνικές και διεθνείς παραγωγές σε σινεμά, τηλεόραση και βιντεοπαιχνίδια.
Σύμφωνα με τις “τυπολογίες”
>>Ο ΑΝΤ1 γίνεται η πύλη εισόδου για την σαουδαβική εταιρεία στην Ευρώπη
>> Ισχυροποιείται στο κομμάτι της τηλεοπτική παραγωγής, αφού με τη σχεδιαζόμενη κατασκευή στούντιο εντός 8 μηνών, θα ανεξαρτοποιηθεί στο συγκεκριμένο τμήμα, σε βάρος των ελληνικών τηλεοπτικών επιχειρήσεων παραγωγών, θέτοντας σε αμφιβολία και το σχέδιο της βουλγαρικής εταιρείας για τη δημιουργία αντίστοιχης υποδομής στη Θέρμη,
>> Η είσοδος του MBC Group με 225 εκατ. ευρώ, αλλάζει την αποτίμηση της ΑΝΤΕΝΝΑ TV αυξάνοντας κατα πολύ την αξία της ελληνικής εταιρείας, η οποία έχει ιδιαίτερα υψηλό δανεισμό.
>> Αναδεικνύει τέλος την αξία του νόμου 4487/2017 του Λευτέρη Κρέτσου. Ο συγκεκριμένος νόμος του πρώην υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τα κίνητρα που θέσπισε επί των τηλεοπτικών παραγωγών -και τα οποία σταδιακά αποσυνθέτει η σημερινή κυβέρνηση- έκανε την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό όχι μόνο για το γύρισμα μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών, αλλά και την δημιουργία μεγάλων επενδύσεων στο σκέλος της παραγωγής, μηδενίζοντας την ανεργία στον κλάδο. Το έχει αντιληφθεί η αγορά εντός και εκτός συνόρων, δεν το έχουν καταλάβει στην Κουμουνδούρου.