Τα κανάλια έστειλαν ακάλυπτους ρεπόρτερ στον πόλεμο και η ΕΣΗΕΑ αντί να αντιδράσει βρίσκει αλεξίσφαιρα γιλέκα από την κυβέρνηση!

Η μεγάλη κατάπτωση. Συνδικαλιστική ένωση δημοσιογράφων προσπαθεί να βρει από υπουργείο Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη για τους ρεπόρτερ-απεστεαλμένους των τηλεοπτικών καναλιών στα πολεμικά μέτωπα στην Ουκρανία. Μήπως έχει προσληφθεί η ΕΣΗΕΑ ως “σύμβουλος” των ιδιωτικών καναλιών και δεν μας το ομολογεί; Τα τηλεοπτικά κανάλια έστειλαν απροστάτευτους τους ανθρώπους τους στον πόλεμο και η συνδικαλιστική ένωση αντί να ξεσηκώσει τον τόπο και να εξαναγκάσει τους σταθμούς να στείλουν το απαραίτητο προστατευτικό υλικό, εκφράζει απλά την “αγανάκτηση της” και φροντίζει να βγουν “αλώβητα” από την καταστρατήγηση κάθε έννοιας ασφάλειας για τους εργαζόμενους τους. Και το πράττει ανακοινώνοντας το, ό,τι αυτή ως ΕΣΗΕ΅Α προσπαθεί να βρει διαθέσιμα γιλέκα και να ευχαριστεί τον υπουργό που τα διέθεσε. Και το θεωρούν όλοι στον κλάδο φυσιολογικό αυτό…

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι και τεχνικοί από την πρώτη στιγμή καλύπτουν με αυτοθυσία και σε επικίνδυνες για την ζωή τους συνθήκες, τα γεγονότα στις εμπόλεμες ζώνες και ενημερώνουν το ελληνικό κοινό για τις εξελίξεις της εισβολής των Ρώσων σε ουκρανικό έδαφος.

Με αγανάκτηση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαπίστωσε ότι ορισμένοι συνάδελφοι δεν διαθέτουν στοιχειώδη προστατευτικό εξοπλισμό με ευθύνη της εργοδοσίας. Η ΕΣΗΕΑ ξεκίνησε μια δύσκολη προσπάθεια να βρεθούν διαθέσιμα αλεξίσφαιρα γιλέκα και προστατευτικά κράνη.

Το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ ευχαριστεί τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για τη συμβολή του, ώστε να παραχωρηθεί από το Υπουργείο  εξειδικευμένος εξοπλισμός για την προστασία των πολεμικών ανταποκριτών των ελληνικών ΜΜΕ.

Οι πρώτες αποστολές του προστατευτικού υλικού ξεκίνησαν από την 24η Φεβρουαρίου 2022 και αναζητούνται τρόποι προκειμένου να φτάσουν σε όλους τους συναδέλφους πού βρίσκονται στην εμπόλεμη περιοχή.

Το Υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαίωσε για την ασφαλή έξοδο των δημοσιογράφων και τεχνικών από την περιοχή, όποτε αυτό θεωρηθεί απαραίτητο.

Το Δ.Σ. βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους δημοσιογράφους πού βρίσκονται στα μέτωπα του πολέμου, οι οποίοι εκτίθενται σε μεγάλο κίνδυνο για την διεκπεραίωση του λειτουργήματος τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *