Στοχευμένη αστυνομική βία στον δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη

Τον περικύκλωσαν. Του δήλωσαν πως τον γνωρίζουν πολύ καλά. Τον κλώτσησαν. Του φώναξαν: “Σε γαμαμε κιόλας… αν θέλουμε”. Στη χθεσινή διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη ομάδων ΜΑΤ περικύκλωσε, επιτέθηκε και χυδαιολόγησε τον δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη. Η στοχευμένη επίθεση εντάσσεται στη νέα πρακτική άσκησης βίας της αστυνομίας εναντίον δημοσιογράφων που βρίσκονται στο δρόμο για το ρεπορτάζ, εναντίον όσων δεν αρκούνται στις τηλεοπτικές λήψεις και τις κατασκευασμένες τηλε-παραγωγές του υπουργείου της αστυνομίας. Δεν προχώρησαν σε σύλληψη και αφέθηκε ελεύθερος μετά από αντιδράσεις του κόσμου γύρω, το επεισόδιο υπάρχει καταγεγραμμένο σε βίντεο. Οι συνδικαλιστικές ενώσεις του κλάδου οφείλουν να πάρουν άμεσα θέση εναντίον της νέας κατασταλτικής παράνομης επίθεσης των δυνάμεων ΜΑΤ εναντίον του Χρήστου Αβραμίδη.

Η επίθεση όπως την ανέβασε ο ίδιος ο Χρήστος Αβραμίδης στα ψηφιακά δίκτυα.

Κι εδώ το βίντεο: https://www.facebook.com/836997975/videos/803774327245042/

<<Μόλις με έπιασε η αστυνομία μπροστά σε όλους τους δημοσιογράφους παρά την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας.Τραβούσα βίντεο, έναν έλεγχο στοιχείων.Με έβαλαν να κλείσω το κινητό, με οδήγησαν πίσω από τα ΜΑΤ και με περικύκλωσαν.Μου φώναζαν, με ρώτησαν αν είμαι ο “φίλος τους ο Αβραμίδης ο γνωστός” Όταν μου φώναζαν τους είπα να μην το κάνουν γιατί μπορώ και εγώ να φωνάξω. Ένας ασφαλιτης μου είπε “Σε γαμαμε κιόλας απ’τον κωλο αν θέλουμε” και με κλώτσησε στο καλάμι.

Στη συνέχεια παρενέβη κόσμος που βρισκόταν εκεί & δημοσιογράφοι και αφέθηκα ελεύθερος.VID 2 Με κρατά βίαια η αστυνομία και εμποδίζει τη δημοσιογραφική κάλυψη (είμαι αυτος με την κόκκινη μάσκα ανάμεσα σε ασφαλιτες)Δημοσιογράφοι προσπαθούν να καταγράψουν, μα ασφαλιτες τους παρεμποδίζουν ξανά. Ελληνική Αστυνομία τι θα γίνει με τους τραμπούκους σας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *