Υπογράφουμε “Όχι στο κλείσιμο της Αυγής”

Με το παρακάτω κείμενο οι εργαζόμενοι στην “Αυγή” καλούν σε συλλογή υπογραφών, μια από τις πρώτες ενέργειες διαμαρτυρίας τους στους σχεδιασμούς της διοίκησης να βάλει λουκέτο στην καθημερινή έκδοση, μετά από αποτυχημένη διαχείριση ενάμιση έτους. update: Εδώ το Ψήφισμα στο Avaaz: https://secure.avaaz.org/

Όχι στο κλείσιμο της ιστορικής εφημερίδας Η ΑΥΓΗ

Η ΑΥΓΗ συμπληρώνει φέτος 70 χρόνια ζωής παραμένοντας στην πρωτοπορία των αγώνων του λαού για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Κουβαλώντας μια βαριά Ιστορία η εφημερίδα της Αριστεράς, που έκλεισε μόνο από τη χούντα, αποτέλεσε βήμα διαλόγου των προοδευτικών, δημοκρατικών και πλουραλιστικών αριστερών ιδεών. Παρήγαγε πολιτισμό και ήθος αποτελώντας πραγματική σχολή δημοσιογραφίας, ενώ στάθηκε με συνέπεια και όραμα στο πλευρό των καταπιεσμένων και των αδύνατων δίνοντας μεγάλες μάχες για την προάσπιση των εργαζομένων, των νέων, των ανθρώπων του πολιτισμού, της ειρήνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της οικολογίας, του φεμινισμού, του κοινωνικού ακτιβισμού, των προσφύγων και μεταναστών, των ΛΟΑΤΚΙ, χωρίς να εξαρτάται από διαπλεκόμενα οικονομικά συμφέροντα και ολιγάρχες, χωρίς να θυσιάζει την αλήθεια στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας.

Τη στιγμή που η πολυφωνία στα μέσα ενημέρωσης δοκιμάζεται σκληρά η επιβίωση της ΑΥΓΗΣ αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για το δημοκρατικό, προοδευτικό και αριστερό κόσμο, γιατί αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο ενημέρωσης και προβολής όσων δεν έχουν φωνή. Ενδεχόμενο κλείσιμο της θα σήμαινε σοβαρότατο πλήγμα στην ελευθεροτυπία, τον ελεύθερο δημοκρατικό διάλογο και την πολυφωνία. Είμαστε αντίθετες και αντίθετοι στο κλείσιμο της ΑΥΓΗΣ και μάλιστα τη στιγμή που έχουμε διαρκώς και περισσότερο ανάγκη μια διαφορετική ενημέρωση, ένα ανοικτό παράθυρο στον κόσμο.

Στηρίζουμε τις προσπάθειες των εργαζομένων και των φίλων της ΑΥΓΗΣ όχι μόνο για τη διάσωση της εφημερίδας, αλλά και για την αναβάθμιση του δημοσιογραφικού έργου της έντυπης και ηλεκτρονικής της έκδοσης, για να καλύψουν καλύτερα τις ανάγκες επικοινωνίας και ενημέρωσης σε ένα κόσμο που προσπαθούν να του διαγράψουν την ιστορική μνήμη και τις συλλογικές κοινωνικές πρακτικές, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, τον πολιτισμό του. Τα προβλήματα της ΑΥΓΗΣ μπορούν να αντιμετωπιστούν με το διάλογο και όχι με την επιβολή οδυνηρών αποφάσεων γιατί το κλείσιμο της ΑΥΓΗΣ θα αποτελέσει μια ιστορική ήττα για το δημοκρατικό κόσμο και την Αριστερά στη χώρα μας, που θα ξεπερνά το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος που θα επωμιστούν όσοι αποφασίσουν να της βάλουν λουκέτο.

Να μην αφήσουμε την μαχόμενη φωνή της Αριστεράς και της Δημοσιογραφίας επί 70 χρόνια, να σιγήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *