#FreeAssange, Λευτεριά στον Τζούλιαν Ασάνζ, Συγκέντρωση στην Αμερικανική πρεσβεία

Ένας δημοσιογράφος που τέλεσε το ύψιστο καθήκον του επαγγέλματος του, την διάδοση της αλήθειας, αποκαλύπτοντας απόρρητα έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, θα εκδοθεί για να δικαστεί για εσχάτη προδοσία. Η υπόθεση αυτή είναι υπόθεση κάθε ανθρώπου που θέλει να είναι ελεύθερος να ασκεί κριτική, να ελέγχει και να καλεί την εξουσία να λογοδοτεί για την βαρβαρότητα των πράξεων της. Είναι υπόθεση καθεμιάς που αγαπά την ειρήνη και εχθρεύεται το “δικαίωμα” των μυστικών υπηρεσιών να κρύβουν τα εγκλήματα που διαπράττουν.

Τα Wikileaks, ο Ασσάνζ και άλλοι whistleblowers έχουν αποκαλύψει την αυθαιρεσία των στρατιωτικών και των μυστικών υπηρεσιών, αλλά και τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων γενικότερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Οφείλουμε πολλά στους whistleblowers – και πάνω από όλα την υπόσχεση ότι θα είμαστε πάντα εκεί για αυτούς.

Λευτεριά στον Τζούλιαν Ασσάνζ- Καμία έκδοση του στις ΗΠΑ

Η ανακοίνωση από εδώ:

Την Παρασκευή το πρωί, το Βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε ότι ο ιδρυτής των Wikileaks, Τζούλιαν Ασσάνζ, μπορεί να εκδοθεί στις ΗΠΑ. Η αμερικανική πλευρά είχε υποβάλει ένσταση στην απόφαση του δικαστηρίου τον Ιανουάριο που απέρριπτε την έκδοση λόγω της βεβαρυμενης ψυχικής υγείας του δημοσιογράφου, που έκανε αυξημένο τον κίνδυνο αυτοκτονίας. Την Παρασκευή το δικαστήριο επικύρωσε την ένσταση, θεωρώντας ότι οι βεβαιώσεις που έδωσε η πλευρά των ΗΠΑ σχετικά με την ανθρώπινη μεταχείριση του κρατουμένου είναι επαρκείς. Φυσικά, αυτές οι βεβαιώσεις υποσκαπτονται άμεσα από τα αποδεδειγμένα σχέδια της CIA να δολοφονήσει τον Ασσάνζ άλλα και να τον εξοντώσει ψυχολογικά, και φυσικά την πρότερη γνώση για την τύχη που επιφυλάσσουν οι ΗΠΑ σε όσους θεωρούν προδότες της εθνικής ασφάλειας.

Πέραν αυτών, η πλευρά των ΗΠΑ έχει φροντίσει να αφήσει παραθυράκια για την μεταφορά του Ασσάνζ σε σκληρότερες φυλακές με πρόφαση την υποτροπή με τους ψυχολόγους που τον παρακολουθούν να κάνουν λόγο για ψυχολογικά όρια τα οποία έχουν από καιρό ξεπεραστεί με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος αυτοκτονίας του Ασσάνζ. Ωστόσο η πλευρά Ασσάνζ έχει ακόμα δυνατότητες να ανατρέψει την απόφαση στο ανώτατο δικαστήριο, όπου θα παραπεμφθεί για τελική έγκριση, όμως  τα περιθώρια και ο χρόνος στενεύουν και η ανάγκη για αλληλεγγύη είναι περισσότερο έντονη από ποτέ. 

Να υπενθυμίσουμε πως ο Τζούλιαν Ασσάνζ, είχε δώσει στην δημοσιότητα στο παρελθόν στοιχεία, αποδείξεις και μυστικά κρατικά έγγραφα των ΗΠΑ, οι οποίες από κοινού με άλλες ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις, αποδεικνύεται πως είχαν σχεδιάσει και εκτελέσει επεμβάσεις οι οποίες προσομοιάζουν με εγκλήματα πολέμου, κατά παράβαση κάθε έννοιας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Έχουν περάσει κιόλας 2μιση χρόνια από την  σύλληψη του Ασσάνζ στην Πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο. Η βρετανική δικαιοσύνη λύγισε και  ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τα   ιμπεριαλιστικά συμφέροντα του ΗΒ και των σύμμαχων ΗΠΑ, άνοιξε την πόρτα στην περαιτέρω εξόντωση του Τζουλιάν Ασσάνζ. Με αυτόν τον τρόπο, οι ατλαντικές δυνάμεις διατρανώνουν το δικαίωμα τους να κρύβουν τα εγκλήματα που διαπράττουν στις διάφορες ιμπεριαλιστικές αποστολές τους, όπως στο Ιρακ και το Αφγανιστάν. Και φυσικά, η νέα Δημοκρατική Κυβέρνηση των ΗΠΑ, πιστή στον αμερικανικό εθνικό κορμό, δεν δείχνει καμία διάθεση να διαφοροποιηθεί από τις προηγούμενες όταν η συζήτηση αφορά την λεγόμενη “εθνική” ασφάλεια.

Ένας δημοσιογράφος που τέλεσε το ύψιστο καθήκον του επαγγέλματος του, την διάδοση της αλήθειας, αποκαλύπτωντας απόρρητα έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, θα εκδοθεί για να δικαστεί για εσχάτη προδοσία.

Η υπόθεση αυτή είναι υπόθεση κάθε ανθρώπου που θέλει να είναι ελεύθερος να ασκεί κριτική, να ελέγχει και να καλεί την εξουσία να λογοδοτεί για την βαρβαρότητα των πράξεων της. Είναι υπόθεση καθεμιάς που αγαπά την ειρήνη και εχθρεύεται το “δικαίωμα” των μυστικών υπηρεσιών να κρύβουν τα εγκλήματα που διαπράττουν. 

Τα Wikileaks, ο Ασσάνζ και άλλοι whistleblowers έχουν αποκαλύψει την αυθαιρεσία των στρατιωτικών και των μυστικών υπηρεσιών, αλλά και τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων γενικότερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Οφείλουμε πολλά στους whistleblowers – και πάνω από όλα την υπόσχεση ότι θα είμαστε πάντα εκεί για αυτούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *