ΕΤΕΡ: Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση του «Βήμα FM»

Η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης του “Βήμα FM” περιγράφεται στην παρακάτω ανακοίνωση της ΕΤΕΡ Κρατάμε το γεγονός πως ο Β. Μαρινάκη συνεχίζει να προσπαθεί να πτωχεύσει την εταιρεία του ραδιοφωνικού σταθμού, με την άρνηση του να τοποθετήσει νέο ΔΣ.

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν κρίσιμη σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης του ραδιοσταθμού «Βήμα FM» στην πολυετή διαμάχη των εργαζόμενων με τον ιδιοκτήτη του ραδιοσταθμού κ. Μαρινάκη ο οποίος πεισματικά αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν ως αποκλειστικός ιδιοκτήτης, μέσω της «ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.», του 99,75% των μετοχών του πολύπαθου ραδιοσταθμού. Σημειώνουμε εδώ ότι στην «ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.» ανήκουν το MEGA, ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, MY RADIO, το Πρακτορείο ΑΡΓΟΣ κ.α. Μ.Μ.Ε..

Αρχικά στον κ. Παναγιώτη Ψυχάρη το Γ’ Μονομελές πλημμελειοδικείο  Αθηνών επέβαλλε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών για οφειλές προς τους εργαζόμενους. Ο κ. Παναγιώτης Ψυχάρης είναι μέλος του, απερχόμενου πλέον, ΔΣ της εταιρίας που έχει τον ραδιοσταθμό και ένας εκ των οποίων ο κ. Μαρινάκης δείχνει ως μέλος του «κακού» ΔΣ του «Βήμα FM» που, όπως λέει, δεν διοικεί ορθά την εταιρεία! Ξεχνά όμως ο κ. Μαρινάκης να αναφερθεί στις δικές του ευθύνες ως κάτοχος του 99,75% των μετοχών της ΙΔΙΑΣ εταιρείας…

Την ίδια στιγμή και βάσει της τελεσίδικης απόφασης 421/2021 του Εφετείου Αθήνας ζητήσαμε από την Δικαιοσύνη να ορίσει το ΔΣ της «ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.» παραλλήλως και ΔΣ της εταιρείας που έχει τον ραδιοσταθμό «Βήμα FM», αφού πρόκειται για ομοειδείς εταιρείες (και οι δύο έχουν στην κατοχή τους Μ.Μ.Ε.). Κατά την διαδικασία της προσωρινής διαταγής, που επίσης ζητήσαμε έως την κυρίως εκδίκαση της υπόθεσης, παρουσιάστηκε η μεγαλομέτοχος «ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.» μετά του, μέλους του ΔΣ αυτής, κ. Κανελλόπουλου όπου αφού ξιφούλκησε κατά των εργαζομένων πρότεινε, λίγο πολύ, αν θέλουμε να μπουν οι εργαζόμενοι (του ραδιοσταθμού) μέλη του ΔΣ της εταιρείας του «Βήμα FM». Πρότεινε δηλαδή ως λύση την «Αυτοδιαχείριση» που έχει καταργηθεί και που με εργοδότες σαν τον κ. Μαρινάκη φαντάζει ως μόνη λύση για την επίλυση των εργασιακών προβλημάτων…Από τον Νεοφιλελευθερισμό στον Σοσιαλισμό(;). Σοβαρό ζήτημα πάντως είναι πως έμαθε η «ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.»  για την συγκεκριμένη δίκη αφού ο δικαστής δεν ζήτησε να κληθεί αυτή αλλά τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ. Φαίνεται πως παρά την ζαλάδα από τις συνεχείς ποινές φυλάκισης στα δικαστήρια βρήκαν το κουράγιο να τους ειδοποιήσουν!! Τελικά η προσωρινή διαταγή, για διορισμό ΔΣ, δεν δόθηκε στους κκ. Υψηλάντη, Κανελλόπουλο και Δήμα (δηλαδή το ΔΣ της «ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.») και  αναμένετε η κυρίως δικάσιμος τον Φλεβάρη του 2022. Ερμηνεύοντας τα παραπάνω γεγονότα η «ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.» αρνείται να διοικήσει την εταιρεία, που της ανήκει σχεδόν καθ’ ολοκληρία, ούτε όμως προτείνει κάποιους ως  αντικαταστάτες του απερχόμενου ΔΣ του «Βήμα FM» για να ασκήσουν διοίκηση. Με το μυαλό βέβαια πάντα στην πτώχευση αφού, η ίδια η «ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.» άνοιξε αυτό τον κύκλο δικαστικών αντιδικιών προσπαθώντας να τοποθετήσει (δύο φορές μάλιστα) ως ΔΣ του «Βήμα FM» έναν συνταξιούχο δισκοπώλη μαζί με τους συγγενείς του(!)…Με λίγα λόγια η μεγαλομέτοχος πράττει όσα ακριβώς περιγράφονται εμπεριστατωμένα στην τελεσίδικη απόφαση 421/2021 και αρνείται να αναλάβει τις υποχρεώσεις της.

Η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες, εκεί που «Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *