Κάτι σοβαρό συμβαίνει στο “Κανάλι 1” του Πειραιά

Στο δημοτικό ραδιόφωνο “Κανάλι 1” του Πειραιά οι εργαζόμενοι-όσοι απέμειναν δηλαδή- βρίσκονται στα όρια τους. Το εργασιακό κλίμα είναι άθλιο, καταγγέλλονται συμπεριφορές που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοσιογραφική εργασία, κλίμα “εκφοβισμού και τρομοκρατίας”, όπως υπογραμμίζει το πρόσφατο Ψήφισμα των δημοσιογράφων. Το “Κανάλι 1″ βέβαια είναι απομονωμένο, πολλά χρόνια λειτουργεί σχεδόν σαν κλειστή οικογένεια. Μέχρι που έγινε μια απόλυση δημοσιογράφου, ο οποίος αρχικά ¨”τιμωρήθηκε” με στέρηση μισθού και μετά απολύθηκε. Έγινε μια 24ωρη απεργία, απεργία που ζήτησαν οι ίδιοι-λίγοι πια-εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό. Η απάντηση της δημοτικής αρχής η οποία όπως διαχρονικά και παντού όλες οι αλαζονικές διοικήσεις διοικεί χωρίς πλουραλισμό και σεβασμό της αντίθετης άποψης, ήταν η απειλή για …λουκέτο. Οι εργαζόμενοι σε γενική συνέλευση ανταπάντησαν με σοβαρές καταγγελίες και ζητάνε την παρέμβαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το Ψήφισμα

Στη συνέλευση των δημοσιογράφων της ΔΗΡΑΠ στις 29/11/21, στην οποία συμμετείχε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και Εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων, οι συνάδελφοι επαναβεβαιώσαμε την υποστήριξή μας στο πρόσωπο του απολυμένου συναδέλφου μας Νίκου Παπαϊωάννου, ζητώντας για άλλη μια φορά την ακύρωση της απόφασης του ΔΣ της ΔΗΡΑΠ και την άμεση επαναπρόσληψή του. Εμμένουμε στην άποψη μας, ότι έχει εγκατασταθεί κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας από την σημερινή Διοίκηση του Ραδιοφωνικού Σταθμού.

Επισημαίνουμε ότι, το τελικό σχέδιο του Εσωτερικού Κανονισμού Υπηρεσιών δεν δόθηκε προς διαβούλευση τόσο στους δημοσιογράφους όσο και στους υπόλοιπους εργαζόμενους, ώστε να προκύψει μια δημοκρατική-συνθετική πρόταση.

Διαψεύδουμε τη Διοίκηση του Ραδιοφωνικού Σταθμού, η οποία ισχυρίζεται ότι το σχέδιο Εσωτερικού Κανονισμού Υπηρεσιών μας έχει δοθεί. Η αλήθεια είναι, ότι μας δόθηκε το Νοέμβριο του 2020 Προσχέδιο του Εσωτερικού Κανονισμού Υπηρεσιών, στο οποίο οι δημοσιογράφοι ενσωματώσαμε τις παρατηρήσεις μας οι οποίες δεν έγιναν δεκτές. Έκτοτε, ουδεμία άλλη πληροφόρηση επί του προκειμένου είχαμε.

Εξουσιοδοτούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες, ώστε να εμπεδωθεί κλίμα εργασιακής ειρήνης, ισοτιμίας και ισονομίας μεταξύ των συναδέλφων.

Παρακαλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά να θέσει το συνεχιζόμενο πρόβλημα που υφίσταται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό επί τον τύπον των ήλων και να λάβει μια δίκαιη απόφαση.

Οι Δημοσιογράφοι της ΔΗΡΑΠ  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *