Οι φασιστικές ομάδες προωθούνται με …χορηγό

Για κοινό συντονισμό ενάντια στις φασιστικές ομάδες καλεί το Νέο Αριστερό Ρεύμα για την 7η του Οκτώβρη. Λαμβάνοντας υπόψη τη στάση της πλειονότητας των κυβερνητικών στελεχών αλλά και σημαντικής μερίδας συστημικών ΜΜΕ απέναντι στις ναζιστικές επιθέσεις στη Δυτική Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, αξίζει να σημειωθούν ορισμένες παρατηρήσεις:

>> Διαφαίνεται συντονισμένη και οργανωμένη επανεμφάνιση ομάδων, όπως η Προπάρτια, η “σκληρή” μερίδα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που δρούσε παράλληλα με αυτήν και συνέχιζε τη δράση της μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης στις γειτονιές και τα σχολεία >> Οι ομάδες αυτές “εκπαιδεύονταν” και “εκπαιδεύονται” ιδεολογικά και πολιτικά στην επιθετική τακτική απέναντι στον “εχθρό”, μετανάστη, κομμουνιστή, αναρχικό, πρόσφυγα… >> Οι προσαγωγές ή και συλλήψεις υπαίτιων των επιθέσεων λειτουργούν στο εσωτερικό της φασιστικής αγέλης ως “παράσημο” της δράσης της. >> Η δράση τους “αγκαλιάστηκε” από τους ναζί έγκλειστους φασιστές που συνεχίζουν απρόσκοπτα την πολιτική τους δράση μέσα από τις φυλακές με εκπομπή στο you tube και ανοιχτούς λογαριασμούς στο twitter. >> Η επανεμφάνιση των φασιστικών εγληματικών ομάδων παρουσιάζεται από συστημικά ΜΜΕ ως “πολιτική δράση” φασιστικών κομμάτων!

Οι φασιστικές ομάδες προσπαθούν ένα χρόνο μετά να υποδηλώσουν ότι «είναι εδώ». Οι καταδρομικές επιθέσεις τους έχουν τουλάχιστον την ανοχή της αστυνομίας, δηλαδή της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών. Αναλαμβάνουν το βρώμικο ρόλο της υποστήριξης της κυρίαρχης πολιτικής και του χτυπήματος των αντιδράσεων σε αυτή. Αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι είναι τα τσιράκια των αφεντικών, το παρακρατικό χέρι του συστήματος. Το χέρι αυτό πρέπει να κοπεί από τη δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του ΝΑΡ μετά τις πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις κατά φοιτητών και εκπαιδευτικών, μελών των ΚΚΕ/ΚΝΕ, της ΚΕΕΡΦΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΝΑΡ

Να μην επιτρέψουμε στο φασισμό να σηκώσει ξανά κεφάλι

Την ερχόμενη Πέμπτη κλείνει ένας χρόνος από την μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο και τη καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ο εγχώριος φασισμός δέχτηκε ένα σημαντικό χτύπημα αλλά δεν έχουμε ξεκαθαρίσει ακόμη με τους φασίστες. Το δείχνουν τα πρόσφατα γεγονότα στη Σταυρούπολη και τον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη, όσο και οι δολοφονικές επιθέσεις στις 3/10 σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που μοίραζαν ανακοινώσεις στην Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης και στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο στην Αθήνα.

Οι φασιστικές ομάδες προσπαθούν ένα χρόνο μετά να υποδηλώσουν ότι «είναι εδώ». Οι καταδρομικές επιθέσεις τους έχουν τουλάχιστον την ανοχή της αστυνομίας, δηλαδή της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών. Αναλαμβάνουν το βρώμικο ρόλο της υποστήριξης της κυρίαρχης πολιτικής και του χτυπήματος των αντιδράσεων σε αυτή. Αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι είναι τα τσιράκια των αφεντικών, το παρακρατικό χέρι του συστήματος. Το χέρι αυτό πρέπει να κοπεί από τη δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος.

Η αστυνομία που χτυπά τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις, όπως έκανε δύο φορές στη Θεσσαλονίκη και τις διαδηλώσεις του μαζικού κινήματος όπως έκανε στη μεγάλη διαδήλωση της εκπαίδευσης στην Αθήνα την προηγούμενη Παρασκευή 1/10 και στις τρεις επιθέσεις στις 3/9 στις πορείες εκείνης της μέρας (των φοιτητών το πρωί, των εκπαιδευτικών και για τη προσφυγοπούλα-κούκλα Αμάλ το απόγευμα), «δεν μπορεί» να αποτρέψει τις δολοφονικές επιθέσεις κάποιων δεκάδων ακροδεξιών τραμπούκων. Ακόμη και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι από πλευράς του συστήματος και της κυβέρνησης υπάρχει επιλογή χρησιμοποίησης των φασιστικών ομάδων ως μέσο τρομοκράτησης των πρωτοποριών του κινήματος σε μια φάση που η κυβέρνηση της ΝΔ βιώνει σημαντική φθορά σε πλατιά τμήματα του λαού.

Γι αυτό και κάνει τα «στραβά μάτια» στις επιθέσεις των φασιστών όχι μόνο σε κομμάτια του κινήματος αλλά και σε μαθητές και μαθήτριες που αντιδρούν στη φασιστική τρομοκρατία, όπως έγινε στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης. Γι αυτό και τα κυβερνητικά στελέχη και τα «Πετσωμένα» ΜΜΕ έχουν επαναφέρει τη θεωρία των δύο άκρων όπου το ένα είναι «οπλισμένο» με προκηρύξεις, ανακοινώσεις και πανό και το άλλο με μαχαίρια, τήζερ και σιδερογροθιές. Το ξέπλυμα των φασιστών από τα κυβερνητικά στελέχη δείχνει την απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσουν τις φασιστικές συμμορίες ενάντια στο μαζικό κίνημα, δίπλα στα κλομπ, τα δακρυγόνα και τις αύρες της αστυνομίας… Και αυτό γιατί η κυβέρνηση φοβάται τη δυνατότητα μιας νέας ανάτασης του κινήματος που θα μπλοκάρει και ανατρέψει την πολιτική της όσο και την ίδια.

Η 7η του Οκτώβρη πρέπει να σηματοδοτήσει μια μαζική πανκοινωνική και πανελλαδική αντίδραση στους φασίστες και την κυβέρνηση που τους καλύπτει. Με συντονισμένη κοινή δράση όλων των δυνάμεων του αντιφασιστικού και συνολικά του μαζικού κινήματος και αντίστοιχη συντονισμένη κοινή δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς, της αντιφασιστικής δράσης, των δυνάμεων που αγωνίζονται για τις δημοκρατικές ελευθερίες και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Για την καταδίκη, απομόνωση και εκδίωξη από κάθε σχολείο, σχολή, χώρο δουλειάς και γειτονιά των φασιστικών συμμοριών. Για να πληρώσει η κυβέρνηση την κάλυψη των φασιστών. Για να μπει τέρμα στην εξάπλωση της ρατσιστικής, ξενοφοβικής, φασιστικής και νεοναζιστικής προπαγάνδας. Για την αναγκαία οργάνωση της αυτοάμυνας του μαζικού κινήματος και των οργανώσεών του στις φασιστικές επιθέσεις.

Η 7η του Οκτώβρη να γίνει ημέρα μαζικών αντιφασιστικών και αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Το ΝΑΡ για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η ν.ΚΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλουν σε αυτή τη κατεύθυνση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *