Άφησαν ανάπηρο τον Μανώλη Κυπραίο το 2011, δεν θέλουν να εφαρμόσουν την δικαστική απόφαση που τον δικαιώνει!

Αναδημοσίευση από το tvxs.gr . Γράφει η Φωτεινή Λαμπρίδη

Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, είναι θύμα αστυνομικής βίας. Έχασε την ακοή του όταν χειροβομβίδα κρότου-λάμψης έσκασε σε κοντινή απόσταση από το πρόσωπό του, στις διαδηλώσεις του 2011 κατά τη διάρκεια των οποίων ξυλοκοπήθηκε άγρια, ενώ είχε δείξει την δημοσιογραφική του ταυτότητα. Έχει τοποθετηθεί κοχλιακό εμφύτευμα στο κεφάλι του, έκανε έξι χρόνια να περπατήσει κανονικά και είναι πιστοποιημένα κατά 90% ανάπηρος. Παρά το γεγονός ότι εννέα χρόνια μετά, το δικαστήριο τον δικαίωσε καταδικάζοντας τα ΜΑΤ, σήμερα το Δημόσιο ασκεί έφεση στην οποία επικαλείται ψευδή στοιχεία σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του αλλά και την οικονομική κρίση, προκειμένου να μην αποζημιώσει, τον δημοσιογράφο.

«Χρησιμοποιούν και στην έφεση, επιχειρήματα της Γκεστάπο και της Χούντας. Δεν αναφέρουν τίποτα για τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων που ήταν καταπέλτης κατά της αστυνομίας» λέει στο tvxs.gr ο δημοσιογράφος στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Τι γράφει η έφεση που άσκησε το ελληνικό δημόσιο; Ότι: «δ. ο αντίδικος έχει αποθεραπευτεί και έχει ανακτήσει την ακοή του, και επομένως δεν είναι πλέον ανίκανος προς εργασία, ούτε υφίσταται κάποια παραμόρφωση του που να δυσχεραίνει την κοινωνική του και προσωπική του ζωή. ε. ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας έχει επιδεινωθεί πρωτοφανώς στα χρονικά της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας κι έχει προσλάβει διαστάσεις άμεσα απειλούμενης κατάρρευσης της οικονομίας κι εθνικής χρεοκοπίας. Τούτο πράγματι διαπιστώθηκε ότι συμβαίνει με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας 668/2012, 1972/2012, 2527/2013, 2114/2014, 2563/2015».

Όσοι και όσες ερχόμαστε σε επαφή με τον συνάδελφο, γνωρίζουμε πως τα παραπάνω δεν ισχύουν. Ακόμα και την παρούσα συνέντευξη, την έδωσε γραπτώς, καθώς δεν είναι σε θέση καν να ακούσει το τηλέφωνο που χτυπάει. Τα ίδια πιστοποιούν και οι εμπειρογνώμονες στις γνωματεύσεις τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *