Επτά ομάδες γυναικείου ποδοσφαίρου κατά του ΑΝΤ1 για εκπομπή σεξισμού

Eπτά γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου καταγγέλλουν, με κοινή τους επιστολή προς όλους τους αρμόδιους φορείς, την εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στα πέναλτι» ως σεξιστική, ζητώντας τη διακοπή της. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του the pressproject.gr η εκπομπή αναπαράγει χυδαία στερεότυπα γύρω από τη γυναίκα και τον αθλητισμό, έχει δεχθεί κριτική και από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ όπως τονίζουν οι ομάδες «το ποδόσφαιρο γυναικών είναι αθλητισμός με πρωταγωνιστή τη γυναίκα και δεν έχει σχέση με αυτό το απαράδεκτο κατασκεύασμα».

Συγκεκριμένα, πριν από τις μεταδόσεις των ποδοσφαιρικών αγώνων του EURO2020 από τον ΑΝΤ1, προβάλλεται καθημερινά μία εκπομπή μικρής διάρκειας, «Στα πέναλτι», με τον Φάνη Λαμπρόπουλο και βασική διαφημιζόμενη την εταιρεία στοιχημάτων bwin. Μέσα σε λίγα λεπτά, παρουσιάζεται όλη η στερεοτυπική εικόνα της σχέσης της γυναίκας με τον αθλητισμό, με το γυναικείο σώμα να αντικειμενικοποιείται για ακόμα μία φορά στην τηλεόραση, την κάμερα να εστιάζει σε συγκεκριμένα σημεία και 8 γυναίκες να παρουσιάζονται ως μη σχετικές με το άθλημα.

Η παρουσίαση προκάλεσε την αντίδραση επτά σωματείων του γυναικείου ποδοσφαίρου, που με επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ ,τον πρόεδρο του ποδοσφαίρου γυναικών, τη νομική υπηρεσία και τη διεύθυνση δημοσίων σχέσεων της ΕΠΟ ζήτησαν την άμεση παρέμβαση της προς τον ΑΝΤ1 για την διακοπή της απαράδεκτης εκπομπής. Οι ομάδες χαρακτηρίζουν το σποτ της εκπομπής, που είχε συνέχεια στις καθημερινές παρουσιάσεις, ως δυσφημιστικό, απαράδεκτο και προσβλητικό για τη γυναίκα.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ και η επιστολή των γυναικείων ομάδων στο thepressproject εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *