Κυκλοφορεί το 11ο-12ο τεύχος του Σελιδοδείκτη, με πλούσια ύλη και επίκαιρη αρθρογραφία. Το αφιέρωμα του περιοδικού έχει θέμα «Δημοκρατία & Εκπαίδευση». Σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από την εξάπλωση του κρατικού αυταρχισμού σε κάθε πλευρά της δημόσιας ζωής, ο τρόπος που αυτό εκφράζεται στην εκπαίδευση, στη χώρα μας αλλά και διεθνώς, αναδεικνύεται από τα άρθρα των Γιώργου Καλημερίδη, Παναγιώτας Γούναρη, Σοφίας Χατζοπούλου, Γιώργου Γρόλλιου και Αλέξανδρου Χρύση.
Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας και τα καθήκοντα του εκπαιδευτικού κινήματος στην παρούσα φάση, οι στοχεύσεις για την εκπαίδευση στην (μετα)Covid εποχή, η ψηφιακή εκπαίδευση, η ελαστική εργασία , η ελληνική επανάσταση του 1821 αποτελούν βασικά επίδικα της περιόδου, άρα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την ύλη του περιοδικού.
Τέλος, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα άρθρα για την διεθνή καταστολή εν μέσω της πανδημίας, η ιστορία της βιολογίας και ο βιολογικός γραμματισμός ως ιστορική ανάγκη της εποχής μας, τα άρθρα για την ιστορία, η παρουσίαση της συζήτησης μεταξύ Τιμ Ρόμπινς και Αριάν Μνούσκιν με θέμα τις παραστατικές τέχνες στον καιρό της πανδημίας, η εκπαιδευτική πρόταση της ταινίας Nighthawks και η παρουσίαση του βιβλίου του Wayne Au Άνισες βάσει σχεδίου: οι εξετάσεις υψηλών απαιτήσεων και η τυποποίηση της ανισότητας.
Το περιοδικό διατίθεται από το βιβλιοπωλείο ΚΨΜ, Κιάφας 3 & Ακαδημίας στην Αθήνα και τις Ακυβέρνητες Πολιτείες, Αλεξάνδρου Σβώλου 28, στη Θεσσαλονίκη