Η “διευθέτηση” προσωπικού του Βήμα FM από την Alter ego του Μαρινάκη

ΕΤΕΡ: Τέταρτη «επέτειος» απ’ όταν ο Μαρινάκης «διευθέτησε» τους εργαζόμενους του «Βήμα FM».

Συμπληρώνονται σήμερα τέσσερα χρόνια από την ολοκλήρωση της πλειοδοτικής διαδικασίας, η οποία ανέδειξε τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την «ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.» ως επίσημο διεκδικητή του συνόλου του ενεργητικού του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), αφού πρώτα κατέθεσε προσφορά 22.892.600 ευρώ.

Έτσι, μετά και την συμβολαιογραφική πράξη που επικύρωσε την παραπάνω διαδικασία τον Αύγουστο του 2017, ο ΔΟΛ πέρασε στα χέρια του επιχειρηματία. Όπως έγραφαν και άρθρα της εποχής : «…στον όμιλο του κ. Μαρινάκη περνούν ΤΑ ΝΕΑ, το ΒΗΜΑ, το 22,11% των μετοχών του Mega, οι ιστοσελίδες, in.gr, vima.gr και nea.gr, ο ραδιοφωνικός σταθμός Βήμα Fm, το 50% των μετοχών της εκτυπωτικής «Ίρις» και το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής «Άργος».».

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξακολουθεί να αγνοεί δικαστικές αποφάσεις που του υποδεικνύουν να αναλάβει τις ευθύνες της Διοίκησης του ραδιοσταθμού Βήμα FM και να πληρώσει τους εργαζόμενους και το Ελληνικό Δημόσιο. Δείχνοντας πρωτοφανές μένος κατά των εργαζομένων, προτίμησε να χάσει την συχνότητα από το Ε.Σ.Ρ., νομίζοντας πως έτσι θα απαλλαγεί των ευθυνών που του αναλογούν.

Η Πολιτεία έδειξε και δείχνει ανίκανη να αντιδράσει απέναντι στον Μαρινάκη, ο οποίος κάνει πραγματικά ό, τι θέλει. Έχει πλέον εφημερίδες, τηλεόραση, πρακτορείο διανομής και πολλά «συμμαχικά» ραδιόφωνα, στελεχωμένα με ικανούς «γραφιάδες», οι οποίοι έχουν αποκλειστικό καθήκον να δημιουργούν μία επίπλαστη εικόνα του «επιχειρηματία» και να τον παρουσιάζουν ως «μέγα ευεργέτη». Ωστόσο, μην ξεχνάμε και την υποχρέωση προώθησης του κόμματος της ΝΔ, του οποίου ο Βαγγέλης είναι ένθερμος υποστηρικτής και χορηγός, με το ένα χέρι να νίβει τ’ άλλο…

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται και ο Χατζηδάκης με το εργασιακό του τερατούργημα και προκρίνει -μέσα σε αυτό τον ζόφο του Μαρινάκη- την αφαίρεση όλων των ΜΜΕ ανεξαιρέτως από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Ας καταργήσει και την έννοια της «δημόσιας συχνότητας» και το Ε.Σ.Ρ., έτσι ώστε να ελέγχουν και με την βούλα ολιγάρχες σαν τον Μαρινάκη, την ίδια την Ενημέρωση. Το έχει άλλωστε προαναγγείλει, σε ανύποπτο χρόνο, γνωστός γραφικός βουλευτής (και δήθεν δημοσιογράφος) της Ν.Δ.

Εξακολουθούν άραγε μερικοί να απορούν για την θέση της Ελλάδας (κατατάσσεται 24η στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 και η κατρακύλα συνεχίζεται…) στους ευρωπαϊκούς δείκτες ελευθεροτυπίας; Ρητορικό το ερώτημα.

Δεν χρειάζεται να το ξαναπούμε, αλλά επειδή μας αρέσει :

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ -ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΒΗΜΑFM ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ!

ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΥΠΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *