Ο “εμπαιγμός” Τραπεζών σε εργαζόμενους ΜΜΕ δεν σταματά με ευχολόγια

“Να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός των εργαζομένων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. (παλαιό Mega)”, δηλώνει η ΕΣΗΕΑ σε σημερινή ανακοίνωσή της, παίρνοντας θέση στην άρνηση των Τραπεζών και δημοσίου (6,5 εκατ) να επιστρέψουν τα χρήματα (22 εκατ.) που έλαβαν από την Ειδική διαχείριση για να πληρωθούν οι αποζημιώσεις. Η καταγγελία των πρώην εργαζόμενων έγινε στο τέλος Απριλίου (εδώ) αποκαλύπτοντας πως οι Τράπεζες και το δημόσιο απλώς δεν θέλουν να εφαρμόσουν το νόμο. Μόνο που με καταγγελίες και ανακοινώσεις ο εμπαιγμός δεν πρόκειται να σταματήσει. Σε αντίθεση με την υπόθεση της πρώην “Ελευθεροτυπίας” όπου οι εργαζόμενοι κατάφεραν να πάρουν χρήματα ακολουθώντας τακτική διεκδίκησης, για τον “Τηλέτυπο” δεν υπάρχει καμία τακτική διεκδίκησης. Μόνο ερωτήσεις στη Βουλή και ανακοινώσεις που φυσικά δεν ενοχλούν ούτε τις τράπεζες, ούτε το δημόσιο.

Η “υπενθύμιση” της ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει ότι η Βουλή των Ελλήνων, με ευρεία πλειοψηφία, υιοθέτησε διατάξεις για την κατά προτεραιότητα πληρωμή μισθών και αποζημιώσεων των εργαζομένων σε επιχειρήσεις σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Οι ξεκάθαρες, απολύτως σαφείς και μη επιδεχόμενες οποιαδήποτε αμφισβήτηση νομοθετικές ρυθμίσεις δεν έχουν έως σήμερα εφαρμοστεί στην περίπτωση των απολυμένων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. (παλαιό Mega), διότι το Δημόσιο αρνείται να επιστρέψει στην ειδική διαχείριση το ποσό που εισέπραξε με βάση τον πίνακα διανομής που ακυρώθηκε νομοθετικά.

Την ίδια συμπεριφορά επιδεικνύουν και οι τράπεζες, με αποτέλεσμα Δημόσιο και τράπεζες να έχουν προεισπράξει ένα ποσό που υπερβαίνει τα 22.000.000,00 ευρώ, διακρατώντας αυθαίρετα το εν λόγω ποσό και καθιστώντας αδύνατη την πληρωμή των απολυμένων εργαζομένων.

Καλούμε τράπεζες, Δημόσιο και ειδική διαχείριση να συμπράξουν, ώστε το συντομότερο δυνατό, οι απολυμένοι συνάδελφοί μας να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους.

Δεσμευόμαστε ότι θα παρακολουθούμε στενά οποιαδήποτε εξέλιξη και θα σταθούμε αποφασιστικά και αταλάντευτα στο πλευρό των συναδέλφων μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *