Εκκαθαρίσεις διοίκησης ΕΡΤ στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ

Η παρακάτω καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι ενδεικτική για τον τρόπο που η διοίκηση Ζούλα της ΕΡΤ προχώρησε στην εκκαθάριση των μη ενταγμένων στο ελεγχόμενο σύστημα ενημέρωσης, προϊσταμένων των Περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΑ. Με μια απόφαση, χωρίς καμία διαδικασία, “αποκεφάλισε” τους επικεφαλής δημοσιογράφους, τοποθετώντας τους “ημέτερους” του συστήματος.

                                                   

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ  ΠΟΓΚΡΟΜ  ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Η  δημιουργία ενός  μικρού «επιτελικού κράτους»  εντός της ΕΡΤ «καθ΄ομοίωσιν» εκείνου  που εδρεύει στο Μ.Μαξίμου,είναι εμμονική  ιδέα στο μυαλό  της  διοίκησης. Με αυτό το σκεπτικό  και  οι τωρινές «εκκαθαριστικές» τους «επιχειρήσεις»  που αυτή τη φορά  είχαν ως στόχο τους προϊστάμενους  των περιφερειακών  σταθμών.

 Χωρίς καμία  αντικειμενική  αιτία, χωρίς πρόσκληση  ενδιαφέροντος στο προσωπικό  για  αυτές  τις θέσεις , χωρίς  κανένα πρόσχημα, με αναξιοκρατία, συνεχίζοντας  τα  ρουσφέτια,  με τον γνωστό  αλαζονικό τρόπο  του « είμαι αφεντικό και κάνω ότι θέλω» , εξαπέλυσαν  ένα πογκρόμ   εναντίον  συναδέλφων που  είχαν κριθεί  διαχρονικά  ως  άξιοι και ικανοί  προϊστάμενοι  των αντίστοιχων  περιφερειακών σταθμών  της ΕΡΤ. Στη θέση τους και με διαδικασίες φυσικά  του τύπου «απ΄ευθείας ανάθεση»  (είπαμε  καθ΄ομοίωσιν του επιτελικού κράτους) τοποθετήθηκαν  με κριτήριο τίς γνωστές  «αξιοκρατικές» προδιαγραφές που εφαρμόζονται  ήδη,  16 νέοι προϊστάμενοι, εκ των οποίων οι 8  απο την   «ελεύθερη αγορά»  των …αρίστων και άλλοι 8 από την «εσωτερική» προσφορά  των  …προθύμων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα  εκδικητικής  συμπεριφοράς η περίπτωση του περιφερειακού σταθμού  Μυτιλήνης. Όλοι γνωρίζουν από τις καταγγελίες μας,  την ωμή  λογοκριτική  παρέμβαση  της διοίκησης  στην  εξαιρετική  δουλειά  των εκεί συναδέλφων μας  για το μεταναστευτικό και τους πρόσφυγες

Μπορεί πριν λίγες ημέρες  ο κ. Ζούλας  να δήλωνε  σε εφημερίδα  ότι  το όνειρό του όταν έφευγε  από το Μαξίμου κατηφορίζοντας  στην Αγία  Παρασκευή ήταν«να κουνηθεί το μεγάλο καράβι (ΕΡΤ) και να βρει έναν προορισμό», και ο  κ. Γαμπρίτσος  σαν πιο μεγάλος (μεγαλύτερος από το μέσο ηλικιακό όρο  του «γερασμένου»  -όπως ο ίδιος λέει – προσωπικού ) να μιλούσε  για  ταγκό, όμως  με αυτά  τα μυαλά και αυτό το αυταρχικό και αντιδημοκρατικό μοντέλο διαχείρισης, περιφρόνησης και απαξίωσης  του προσωπικού  της ΕΡΤ, το «καράβι»   πηγαίνει  προς τα βράχια , την ώρα που και οι δυό τους  χορεύουν ανέμελα  με τη κυβέρνηση  και όσους  διαπλέκονται με αυτήν.

Κ. Γαμπρίτσο, κ. Ζούλα και κύριοι του  επιτελικού κράτους  πάρτε το χαμπάρι 

Αγωνιστήκαμε  και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για  μια ΕΡΤ ανοικτή στην κοινωνία κι όχι  για  μια  δημόσια ραδιοτηλεόραση  ανοικτή μόνο στα συμφέροντα  της διαπλοκής και σε εκείνους  που θέλουν την   κοινωνία  παραδομένη  στην κατάθλιψη, στην ανασφάλεια, στην πανδημία , στην φτώχεια και στην εκμετάλλευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *