Ατομικές συμβάσεις γαλέρας στο Mega με εφιαλτικούς όρους για μισθωτούς

Νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας προωθεί η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού Mega για τους “μσιθωτούς” εργαζόμενους, δημοσιογράφους ή και παρουσιαστές με όρους σύγχρονης δουλείας! Το κείμενο που δόθηκε για 2η φορά σε εργαζόμενους του σταθμού έχει ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με το αρχικό που απορρίφθηκε.

Πρακτικά ο μισθωτός στην εταιρεία του Β.Μαρινάκη, προσλαμβάνεται για το Mega αλλά θα είναι υποχρεωμένος να παρέχει όποια εργασία του ζητηθεί σε κάθε πόστο ή κάθε θέση για τον τηλεοπτικό σταθμό ή και το site με τις ίδιες αποδοχές χωρίς να έχει δικαίωμα για καμία επιπλέον αμοιβή. Σε περίπτωση που του ζητηθεί να παράσχει εργασία εκτός Αττικής θα “ζητείται” η συναίνεσή του!

Αν οι μικτές αποδοχές του μισθωτού είναι μεγαλύτερες των νομίμων, τότε δεν δικαιούται καμία άλλη αποζημίωση για νυχτερινή ή υπερωριακή απασχόληση ενώ το 8ωρο γίνεται λάστιχο ανάλογα με τις ανάγκες του σταθμού στη διάρκεια του 24ωρου. Ο μισθωτός παραχωρεί όλο του το έργο-εργασία στην εταιρεία, δηλώνει πως δεν έχει δικαίωμα για πνευματικά δικαιώματα. Επιπλέον αν το κανάλι βρεθεί υπόλογο έναντι θεσμικής αρχής, ο εργαζόμενος μισθωτός πρέπει να καταθέσει υπέρ του καναλιού, να αναλάβει το βάρος της απόδειξης και σε περίπτωση που υπάρξει ποινή, να πληρώσει το πρόστιμο, εφόσον συμμετείχε στο υπό θεσμικό έλεγχο πρόγραμμα! ( Η εν λόγω ρήτρα προέρχεται από το περίφημα συμβόλαια των τηλε-παρουσιαστών που επιβλήθηκαν πριν μερικά χρόνια για να αντιμετωπίσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί τα πρόστιμα του ΕΣΡ. Τώρα μεταφέρονται σε απλούς μισθωτούς εργαζόμενους και στα απλά ρεπορτάζ των ειδήσεων!)

Απαγορεύεται ρητά η απασχόληση σε άλλο Μέσο ενημέρωσης ενώ επιβάλλεται ρήτρα εμπιστευτικότητας που έχει ισχύ και μετά την αποχώρηση του μισθωτού από την εταιρεία.

Η “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή” καλεί την ΕΣΗΕΑ να αντιδράσει άμεσα. Να καλέσει τους εργαζόμενους του Mega να μην υπογράψουν τις εν λόγω ατομικές συμβάσεις και να αντιδράσει στην εργασιακή γαλέρα που θέλει να επιβάλλει η εταιρεία του Mega. 

Πηγή: Μέτωπο για την Ανατροπή στα ΜΜΕ

1 comment for “Ατομικές συμβάσεις γαλέρας στο Mega με εφιαλτικούς όρους για μισθωτούς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *