Η ΕΣΗΕΜΘ αντέδρασε στο “μάντρωμα” δημοσιογράφων…

Η Ένωση Συντακτών στη Θεσσαλονίκη με το που άπλωσαν την ταινία αποκλεισμού οι δυνάμεις της αστυνομίας πήρε θέση. “Αποδοκίμασε” την τακτική της δημόσια, περιγράφοντας δημόσια το πρόβλημα. Σε αντίθεση με την ΕΣΗΕΑ που πήγε είδε τον υπουργό και πείσθηκε από τις …προθέσεις του. Έκτοτε οι δημοσιογράφοι-φωτορεπόρτερ έχουν φάει χημικά και προπηλακίστηκαν σε 4 τουλάχιστον διαδηλώσεις. Η ΕΣΗΕΑ δεν έχει να πει οτιδήποτε…Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ για τον αποκλεισμό

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας να περιορίσει την πρόσβαση των δημοσιογράφων σε σημεία όπου εξελισσόταν επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων για να ολοκληρωθεί  εκκένωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

Κρατώντας τους δημοσιογράφους σε προκαθορισμένο χώρο, πολύ μακριά από το κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ, οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας παρεμπόδισαν την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού έργου.

Επιπλέον, η τακτική αυτή θύμισε επίμαχο σημείο του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την κάλυψη διαδηλώσεων, που προσφάτως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Η πρόβλεψη για περιορισμό των εκπροσώπων του Τύπου σε συγκεκριμένα σημεία είχε προκαλέσει τότε την αντίδραση όλου του δημοσιογραφικού κόσμου, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης είχε υποχρεωθεί σε αναδιατύπωση. Στην πράξη, όμως, σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι δημοσιογράφοι περιορίστηκαν.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την Πολιτεία να διευκολύνει τους δημοσιογράφους στο έργο τους, όπως οφείλει να κάνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *