Κατευθυνόμενη φίμωση του Τύπου στην υπόθεση Κουφοντίνα, λέει η Ιωάννα Κούρτοβικ

Πηγή: thepressproject.gr

Την αφωνία των συστημικών ΜΜΕ κατήγγειλε η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ χαρακατηρίζοντας τη «κάτι φοβερό», ενώ θεωρεί ότι «είναι υπαγορευμένο». «Όλη αυτή η φίμωση του Τύπου είναι κάτι τρομερό. Είναι προφανές ότι από κάπου κατευθύνεται. Όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι, όλοι αυτοί οι σταθμοί που πριν ένα χρόνο στηνόντουσαν έξω από το σπίτι του και κατέγραφαν την κάθε κίνηση, την κάθε φορά που άνοιγε η πόρτα, σήμερα δεν ξέρουν τίποτα για το θέμα. Είναι εκπληκτικό αυτό, είναι υπαγορευόμενο, είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη για την ελευθερία της έκφρασης, την ελευθερία του Τύπου. Αυτό που λέγαμε πάντα ότι οι δημοσιογράφοι ελέγχουν την εξουσία, πρέπει να την ελέγχουν, αυτός είναι ο ρόλος τους, αυτή είναι η θέση τους μέσα στο σύστημα» ανέφερε συγκεκριμένα.

Σε δηλώσεις της στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του ΜέΡΑ25, η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα τόνισε ότι «οι γιατροί επιμένουν ότι από στιγμή σε στιγμή μπορεί να επέλθει κατάρρευση. Φοβάμαι ότι βρισκόμαστε σε ένα αδιέξοδο το οποίο δημιουργεί φοβερή αγωνία αυτή τη στιγμή και για μένα και για την οικογένειά του και όλους τους ανθρώπους που έχουν δώσει όλο αυτό το διάστημα μία μάχη. Όχι γιατί είναι υποστηρικτές της δράσης του αλλά γιατί είναι υποστηρικτές αυτού που είναι δίκαιο γιατί συμμερίζονται την ιδέα, την άποψη που είναι και δική μου, ότι ένας άνθρωπος από τη στιγμή που μπαίνει στη φυλακή είναι ένας κρατούμενος, φορέας δικαιωμάτων και ένας πολίτης ο οποίος επειδή στερείται τα δικαιώματα είναι άξιος σεβασμού».

Πρόσθεσε ότι «είναι λοιπόν πολλοί άνθρωποι που σε μία τέτοια λογική υπερασπίζονται τον κρατούμενο, υπερασπίζονται το αίτημά του, έχουν δώσει μία μάχη, εκθέτοντας και τον εαυτό τους πολλές φορές».

Σχετικά με τη βίαιη καταστολή των συγκεντρώσεων αλληλεγγύης, ανέφερε ότι «η αστυνομία τις συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις στήριξης στον Δημήτρη Κουφοντίνα τις αντιμετωπίζει με τρομερή βία, με τρομερά τιμωρητικό τρόπο, σωρεύουν πρόστιμα και παραπομπές στο δικαστήριο τα οποία δεν ξέρω πως θα αντιμετωπιστούν στη συνέχεια. Ακόμη και άτομα του νεοφιλελεύθερου χώρου ή του φιλελεύθερου, μάλλον, μάλλον χώρου όταν βγαίνουν και υπερασπίζονται το δίκαιο, το κράτος δικαίου, δέχονται τρομερές επιθέσεις. Πιστεύω ότι πρέπει να προέρχονται από κάποια οργανωμένη προσπάθεια σπίλωσης, συκοφάντησης, bullying».

«Ο κρατικός μηχανισμός έχει επιδοθεί σε έναν πόλεμο ενάντια σε έναν άνθρωπο στο κρεβάτι μίας εντατικής»

Μάλιστα κατήγγειλε φίμωση του Τύπου, που στο παρελθόν έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα γεγονότα γύρω από τον κρατούμενο, όπως στην περίπτωση των αδειών του, ενώ υποστήριξε ότι «η αίσθηση είναι ότι όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει επιδοθεί σε έναν πόλεμο ενάντια σε έναν άνθρωπο στο κρεβάτι μιας εντατικής 48 ώρες πριν από το κώμα –εγώ λέω 48».

Ολόκληρη η δήλωση της

Όλη αυτή η φίμωση του Τύπου είναι κάτι τρομερό. Είναι προφανές ότι από κάπου κατευθύνεται. Όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι, όλοι αυτοί οι σταθμοί που πριν ένα χρόνο στηνόντουσαν έξω από το σπίτι του και κατέγραφαν την κάθε κίνηση, την κάθε φορά που άνοιγε η πόρτα, σήμερα δεν ξέρουν τίποτα για το θέμα. Είναι εκπληκτικό αυτό, είναι υπαγορευόμενο, είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη για την ελευθερία της έκφρασης, την ελευθερία του Τύπου. Αυτό που λέγαμε πάντα ότι οι δημοσιογράφοι ελέγχουν την εξουσία, πρέπει να την ελέγχουν, αυτός είναι ο ρόλος τους, αυτή είναι η θέση τους μέσα στο σύστημα.

Μπλοκάρονται τα τεχνολογικά μέσα, και τα δικά μου, το τηλέφωνο, το internet, μπορεί να είναι από την υπερφόρτωση, μπορεί να είναι άλλες οι αιτίες.

Η αίσθηση είναι ότι όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει επιδοθεί σε έναν πόλεμο ενάντια σε έναν άνθρωπο στο κρεβάτι μιας εντατικής 48 ώρες πριν από το κώμα –εγώ λέω 48.’

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *