Μίλησαν δημόσια για τα προβλήματα στα νοσοκομεία και διώκονται

Πηγή: thepressproject.gr

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, καταγγέλλει την απόφαση της Διοίκησης των Νοσοκομείων Πέλλας να διωχτούν πειθαρχικά και ποινικά η πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Εργαζομένων της Έδεσσας Ελένη Σταυρακάκη καθώς και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών Σίμος Φωστηρόπουλος που είναι και μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αιτία των διώξεων είναι οι δηλώσεις που έκαναν στα μέσα ενημέρωσης.

Με ευθεία βολή κατά της κυβέρνησης η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει ότι στην γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκρύψει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας «ποινικοποιεί κάθε συνδικαλιστική δράση και να καταπνιγεί κάθε φωνή που παρουσιάζει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά».

Πιο συγκεκριμένα η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την απόφαση της Διοίκησης των Νοσοκομείων Πέλλας να διωχτούν πειθαρχικά και ποινικά η πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Εργαζομένων της Έδεσσας Ελένη Σταυρακάκη καθώς και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών Σίμος Φωστηρόπουλος που είναι και μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αιτία των διώξεων είναι οι δηλώσεις που έκαναν στα μέσα ενημέρωσης. Η απόφαση αυτή συνοδεύτηκε και με ωμή παρέμβαση της Διοίκησης του νοσοκομείου στα εσωτερικά του Σωματείου Εργαζομένων στην Έδεσσα αφού με ανακοίνωσή της παρεμβαίνει στις εσωτερικές διαδικασίες του σωματείου και απαιτεί από την συνάδελφο να μιλά μετά από συνεννόηση μαζί της», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Η Διοίκηση του νοσοκομείου με τέτοιες ενέργειες επιχειρεί να φιμώσει κάθε φωνή που αντιδρά και αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα που παρουσιάζονται στα νοσοκομεία στην διαχείριση της πανδημίας με στόχο να συγκαλύψει τόσο τις δικές της ευθύνες αλλά και αυτές που ανάγονται στην Κυβέρνηση», τονίζει η Ομοσπονδία.

Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει ότι «η πειθαρχική και ποινική δίωξη που αποφασίστηκε να ασκηθεί σε βάρος των συναδέλφων εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια της Κυβέρνησης που εκτυλίσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο χώρο της υγείας να ποινικοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση και να καταπνιγεί κάθε φωνή που παρουσιάζει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά».

«Δυστυχώς υποστηρικτές σε αυτή την επίθεση βρέθηκαν και μέλη του ΔΣ του Σωματείου της Έδεσσας που αντί να βρεθούν στο πλευρό της συναδέλφισσας προτίμησαν να ταχθούν στο πλευρό της Διοίκησης του νοσοκομείου. Η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ απαιτεί την άμεση παύση κάθε ενέργειας σε βάρος των συναδέλφων από την Διοίκηση του Νοσοκομείου».

Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίζει αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ να επισκεφτεί στο νοσοκομείο και να κάνει παρέμβαση καθώς και την κάλυψη των συναδέλφων σε όποια ενέργεια απαιτηθεί για να αντιμετωπιστεί η δίωξη. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι η προσπάθεια φίμωσης των σωματείων, τρομοκράτησης των εκλεγμένων συνδικαλιστών και γενικότερα η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλεται μια τέτοια δίωξη τον τελευταίο καιρό. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Δ. Κατσίμπα, της προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης όπου μία ημέρα μετά από μια συνέντευξη της – κόλαφο για τα όσα υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας ότι έχουν συμβεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, και μόλις λίγα λεπτά μετά την αναφορά του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής πως δεν θα επιτρέψει εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή, με αφορμή δηλώσεις της κατά τις οποίες δήλωσε πως το σωματείο θα συμμετάσχει, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *