Αlpha-Star έστειλαν συνδικαλιστές σε αναγκαστική αργία γιατί απήργησαν

Παντοδύναμοι νιώθουν οι ολιγάρχες της τηλεόρασης με τα συνεχή δώρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έστειλαν σε αναγκαστική 5νθήμερη αργία τεχνικούς συνδικαλιστές, μέλη του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ. Το “έγκλημα” τους κατά την εργοδοσία του ομίλου Βαρδινογιάννη ήταν ότι η ένωση τεχνικών μετείχε στην 24ωρη πανεργατική 24ωρη απεργία της 26ης Νοέμβρη. Σε αντίθεση με τις συνδικαλιστικές ενώσεις δημοσιογράφων-υπαλλήλων που έκαναν μια συμβολική 2ωρη στάση εργασίας. Όπως καταγγέλλει η ΠΟΣΠΕΡΤ η ποινή της αναγκαστικής αργίας επιβλήθηκε δια …τηλεφώνου στον αντιπρόεδρο της ΕΤΙΤΑ Γιάννη Βλάχο, εργαζόμενο στον Alpha και Γιώργο Γιώργο Σκεπετζάκη, εργαζόμενο στο Star. Τα δυο κανάλι ανήκουν στον όμιλο Βαρδινογιάννη. Όπως καταγγέλλει η ΠΟΣΠΕΡΤ:

Είναι πλέον κοινή διαπίστωση  ότι  για  την κυβέρνηση και για τους  βαρώνους  των ΜΜΕ που την διατηρούν  στη ζωή (με το αζημίωτο)  τα εργατικά και συνδικαλιστικά  δικαιώματα είναι ό,τι  το λιβάνι για το  διάβολο. Αυτή  τη «δυσανεξία»  στα  θεσμοθετημένα  συνδικαλιστικά  και εργατικά δικαιώματα , έδειξαν  χθές   οι διοικήσεις ,  ή για  να λέμε τα πράγματα με τo όνομά τους,  η συνδιοίκηση  του STAR και του ALPHA. 

Για  τους εντολοδόχους  του  γνωστού και μη εξαιρετέου  βαρώνου  των  ΜΜΕ , το  να ασκείς  το καθήκον σου  ως συνδικαλιστής  ή  το δικαίωμά σου ως  εργαζόμενος  συμμετέχοντας σε μια  νόμιμη εξαγγελμένη απεργία , είναι  «θανάσιμο αμάρτημα»  και  όπως  λέει επανειλημμένα   η  διαπλεκόμενη με αυτούς  κυβέρνηση  «αιτία  διασποράς του κορονοϊού» .

Η απεργία  της  26/11/ 2020, στην οποία  συμμετείχε και η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ),  εξόργισε  όπως φαίνεται  τη  συνδιοίκηση  Star – Alpha,  η οποία  τρομοκρατώντας  τους  εργαζόμενους, αφού τους «ανέκρινε»   τους  ζητούσε να ομολογήσουν  εάν  έπεσαν σε αυτό  «θανάσιμο αμάρτημα»  και ανάλογα   με  την  απάντηση,  τους  ενημέρωνε   απλά  είτε για την «απαλλαγή» τους από τις «κατηγορίες» , είτε για τον  «εξαγνισμό»   που έπρεπε να τους επιβληθεί  δήθεν «για λόγους covid», περιφρονώντας  το γεγονός ότι αποδεδειγμένα  τηρήθηκαν  με θρησκευτική  ευλάβεια  τα  αναγκαία  μέτρα προστασίας . 

Αυτός  ο «εξαγνισμός»  επιβλήθηκε  και  στον  αντιπρόεδρο  της ΕΤΙΤΑ  Γιάννη Βλάχο  και στον τέως πρόεδρό της  και μέλος του Δ.Σ  Γιώργο Σκεπετζάκη (εργαζόμενοι  και οι δύο  στον Alpha  και στο Star αντίστοιχα), με τη μορφή  της αναγκαστικής πενθήμερης  απομάκρυνσης  από την εργασία τους  την οποία  τους ανακοίνωσαν  από τηλεφώνου.

Η προσήλωσή τους  στις κυβερνητικές  εντολές , όπως φαίνεται τους  έχει μετατρέψει σε αντίλαλο του Χρυσοχοϊδη αφού σύμφωνα με τη «λογική» τους, ο  κίνδυνος  μόλυνσης από κορονοϊό  είναι υπαρκτός  μόνο  σε  εργατικές  απεργίες και κινητοποιήσεις  κι όχι  όταν π.χ  οι  εικονολήπτες  τους και  συνδικαλιστές   Γ. Σκεπετζάκης  και Ι. Βλάχος με δική τους εντολή συνωστίζονται   για να τραβήξουν  πλάνα   του πρωθυπουργού,  των υπουργών , αστυνομικών  εν δράσει χωρίς  μάσκα , συγκεντρώσεων κλπ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ  είναι στο πλευρό  των  συναδέλφων  και συνδικαλιστών   της ΕΤΙΤΑ  όχι  μόνο  επειδή   είναι  μέλη της ομοσπονδίας μας  και αδικούνται   κατάφωρα από την εργοδοσία  που  γράφει στα παλιά της  τα παπούτσια  και την κοινή  λογική και τον ισχύοντα ακόμα  ν.1264/83,  αλλά  γιατί   πρέπει να αντισταθούμε όλοι μαζί  σε αυτή την άθλια  αντεργατική,  αντισυνδικαλιστική  και προκλητικά  υποκριτική συμπεριφορά  των διοικήσεων  του  Star και του Alpha , όπως  και σε κάθε  παρόμοια συμπεριφορά   οποιουδήποτε  εργοδότη , που θα  εφαρμόσει  τα  αντιλαϊκά και αντεργατικά  σχέδια της κυβέρνησης.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ,ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ  ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ  ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ  ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR ΤΟΥ ALPHA  KAI  ΤΩΝ  ΑΛΛΩΝ  ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΒΑΡΩΝΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ  ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *