Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν…

Από την ΟΕΓΝΕ

«Εδώ Νοσοκομείο! Είμαστε άοπλοι»  Εδώ Νοσοκομείο! Εδώ Νοσοκομείο!
Εδώ Νοσοκομειακοί Γιατροί. Εδώ ΟΕΝΓΕ.
Χρειαζόμαστε στρατιώτες (μόνιμο προσωπικό)! Χρειαζόμαστε επιθετικά όπλα!(αναπνευστήρες και κλίνες ΜΕΘ)! Χρειαζόμαστε αμυντικά όπλα!
(ατομικά μέσα προτασίας για το υγειονομικό προσωπικό ώστε να μη βγει εκτός μάχης)

Καταγγέλλουμε την αναίτια και απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε βάρος των διαδηλωτών που απότησαν φόρο τιμής στην ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Υπήρξε όργιο καταστολής, με μένος χτυπούσαν, προκαλούσαν και τραμπούκιζαν όσους συντεταγμένα υποχωρούσαν.
Εξοργιζόμαστε με όλους τους μόνιμους καλοθελητές που εδώ και μέρες με ατέλειωτα ρεπορτάζ και αρθρογραφία «ανησυχούσαν» για τη διασπορά στις εκδηλώσεις εορτασμού, έφτασαν στο σημείο να εγκαλούν την κυβέρνηση γιατί δεν έδωσε πρόστιμα και παραήταν ανεκτική! Δεν αφιερώνουν όμως τον ίδιο χρόνο στις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Οι διαδηλωτές ακολούθησαν με υποδειγματικό τρόπο τα υγειονομικά πρωτόκολλα φορώντας μάσκα και τηρώντας αποστάσεις ανάμεσα τους.

Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ’ την πανδημία για την
απαγόρευση ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί. Η μεθόδευση της κυβέρνησης που θέλησε να μην ακουστεί η φωνή κάτω από τις μάσκες έπεσε στο κενό.

Καταγγέλλουμε επίσης τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των δεκάδων συλληφθέντων. Εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι.
Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για υγεία, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.

Υ.Γ.: Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα κάνουν συστάσεις για την κατάφορη παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από την αστυνομία;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *